Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V porodnici Nemocnice Přerov byl nejplodnějším měsícem červen

1.7.2015

Celkem 377 dětí se narodilo v první polovině letošního roku v Nemocnici Přerov, která je členem skupiny AGEL. Nejplodnějším měsícem byl červen, kdy zvolilo Nemocnici Přerov pro příchod svého potomka na svět celkem 70 maminek.

Mezi novorozenci bylo v prvním pololetí letošního roku 195 chlapů a 182 děvčat. Porodníci pomáhali na svět také dvojčátkům, kterých se narodily tři páry.  „Pro srovnání se u nás letos narodilo v první půlce roku jen o něco méně dětí než v roce 2014, kdy jich bylo ve stejném období 414,“ uvedla vrchní sestra porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice Přerov Mgr. Radmila Šimoníková.

Moderní porodní oddělení Nemocnice Přerov nabízí budoucím maminkám uzavřené porodní boxy, jež poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. „Mezi maminkami je stále oblíbenější bonding, novinka kterou jsme zavedli v loňském roce,“ sdělila Mgr. Šimoníková a dodala: „Bonding podporuje budování základních emočních vazeb mezi matkou a dítětem tím, že se novorozence ihned po porodu svěří do péče maminky a jejího doprovodu.“ Maminky mají během porodu k dispozici rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: