Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V pátek třináctého se v Nemocnici Přerov zaměří na cukrovku i proleženiny

10.11.2015

Osvětovou preventivní akci k příležitosti Světového dne diabetu připravila pro veřejnost Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL. O rizicích spojených s cukrovkou a také o možnostech prevence této závažné nemoci budou zájemce informovat specialisté v pátek 13. listopadu od 9.00 do 12.00 hodin. Souběžně proběhne akce s názvem „Stop dekubitům“, která se zaměří na problematiku proleženin.

„Stejně jako vloni jsme připravili program zaměřený především na osvětu. Chtěli bychom tímto způsobem dostat k lidem co nejvíce informací o významu prevence, který je právě u cukrovky velmi důležitý a spočívá především ve správné životosprávě,“ vysvětluje smysl akce Mgr. Zuzana Krčková, hlavní sestra Nemocnice Přerov.

Organizátoři naplánovali letošní program do přednáškového sálu Nemocnice Přerov na pátek 13. listopadu od 9.00 do 12.00 hodin. Zdravotníci lidem nabídnou přednášky o cukrovce a jejím vlivu na celkové zdraví člověka, budou informovat o možnostech prevence, a to především s důrazem na význam zdravého životního způsobu. Kromě nebezpečné cukrovky se zájemci budou moci informovat o problémech spojených s proleženinami. Specialisté předvedou zásady správného polohování, vhodné pomůcky pro prevenci vzniku proleženin (dekubitů) a připravena je také ochutnávka výživových doplňků. „V minulém roce jsme se setkali s poměrně velkým zájmem a doufáme, že ani letos nezůstane akce bez odezvy. A možná se v pátek třináctého někdo rozhodne změnit své návyky a vyhnout se komplikacím, které s cukrovkou přicházejí,“ dodává Zuzana Krčková.

Zdravotníci pozorují každoroční nárůst výskytu diabetu v naší populaci. Jedná se především o diabetes 2. typu, jehož propuknutí přímo souvisí s nezdravým životním stylem a špatnou životosprávou. Na prevenci a na důsledky cukrovky na celkové zdraví člověka bude zaměřen program akce Světový den diabetu, který se váže k datu 14. listopadu, tedy k výročí narození objevitele insulinu Fredericka Bantinga v roce 1891.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: