Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Výjimečné datum narození 29. února bude mít i malá Marcelka, která se narodila v Nemocnici Přerov

1.3.2016

Výjimečné datum 29. února mají v rodném listě miminka jen jednou za čtyři roky. A právě rok 2016 je jedním z nich. V Nemocnici Přerov, která je členem skupiny AGEL, přišla letos v toto magické datum na svět také jedna oslavenkyně, a to po šesté hodině večerní. Jmenuje se Marcela a její maminka přijela do Přerova rodit z Bystřice pod Hostýnem.

Kdyby měla malá Marcelka postupovat striktně podle kalendáře, slavila by narozeniny jednou za čtyři roky. Na svět totiž přišla v Nemocnici Přerov 29. února 2016, v přestupný den, a to konkrétně v 18:37 hodin. Těsně po porodu, u kterého byl i tatínek, vážila holčička 3490 gramů a měřila 51 centimetrů.

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Přerov, na kterém se malá Marcelka narodila, disponuje titulem Baby Friendly Hospital - tedy označením nemocnice přátelské k dětem, která také podporuje kojení. Zdejší moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám uzavřené porodní boxy i možnost využití aromaterapie, homeopatie či relaxační vany. V porodnici je také zaveden bonding, který podporuje budování základních emočních vazeb mezi matkou a dítětem tím, že se novorozence ihned po porodu svěří do péče maminky a jejího doprovodu.

V roce 2015 se v Nemocnici Přerov narodilo 802 dětí, z toho 425 chlapců a 377 děvčat.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: