Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nejmenší pacienti Nemocnice Přerov mají k dispozici nové vybavení

6.5.2016

Léčba novorozenecké žloutenky bude v Nemocnici Přerov, která je členem skupiny AGEL, zase o něco snazší. Na novorozenecké oddělení přibyly díky pětačtyřiceti tisícovému daru společnosti Hipp nové a účinnější UV lampy, zajišťující léčbu žloutenky čerstvě narozených dětí.

„Novorozenci se žloutenkou zůstávají na tak zvané fototerapii, tedy pod UV zářením, obvykle několik hodin, v závislosti na jejich krevním obraze. Právě nově pořízené UV lampy mají mnohonásobně vyšší účinnost, než ty měly ty stávající. Zkracuje se díky tomu délka léčby a také nežádoucích účinků je méně,“ vysvětlil zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Přerov MUDr. Ján Novota.

Společnost Hipp, která přerovskou nemocnici podpořila finančním darem, dlouhodobě spolupracuje s nemocnicemi skupiny AGEL napříč celou Českou i Slovenskou republikou. „Jsme velmi rádi, že jsme mohli takto přispět na dobrou věc. S Nemocnicí Přerov, ale i dalšími nemocnicemi společnosti AGEL máme velmi dobrou spolupráci, a vážíme si toho, že můžeme podpořit jednotlivá oddělení,“ uvedl obchodní manažer společnosti Hipp Marek Pacúch.

V porodnici Nemocnice Přerov přijde ročně na svět více než osm stovek dětí.  Nastávající maminky zde mají možnost využít nadstandartních služeb, které nemocnice poskytuje. Patří mezi ně například rooming in, tedy nepřetržitý pobyt matky s dítětem na pokoji, či bonding – přiložení dítěte na břicho matky ihned po porodu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: