Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V Nemocnici Přerov oslavili Mezinárodní den sester

13.5.2016

I v České republice získává stále větší pozornost a uznání Mezinárodní den sester, připadající každoročně na 12. května. K tomuto významnému dni pogratulovalo nelékařskému personálu nejen v Nemocnici Přerov, ale také ve Šternberku a v Prostějově, také vedení Středomoravské nemocniční.

Mezinárodní den sester je připomínkou dne narození Florence Nightingale, která sama obětavě pracovala jako ošetřovatelka, ale která zároveň významnou měrou přispěla k rozvoji ošetřovatelství jako komplexně pojímané disciplíny. V roce 1860 založila ošetřovatelskou školu, stanovila náplň práce sestry a její zodpovědnost. „Právem je proto považována za zakladatelku ošetřovatelství v jeho moderním pojetí,“ konstatuje náměstkyně pro nelékařskou zdravotní péči Mgr. Marie Jouklová.

Od dob Florence Nightingale se mnohé změnilo. K dispozici jsou dnes mnohem účinnější léky, využívány jsou sofistikované metody. „Ale to hlavní – a v jistém smyslu možná to nejcennější, co práci zdravotníka v ošetřovatelské péči charakterizuje - zůstává. Pomoc pacientovi, stejně jako empatická, humánní a osobnost pacienta respektující péče je stále velmi vysokou a nezpochybnitelnou hodnotou. Vyžaduje kromě značné píle, houževnatosti a odbornosti také něco víc. Vyžaduje schopnost pomáhat druhému člověku – a nalézat v této pomoci uspokojení a satisfakci,“ vysvětluje předseda představenstva Středomoravské nemocniční Ing. Tomáš Uvízl důvod, proč se vedení Středomoravské nemocniční rozhodlo všem nelékařským pracovníkům poděkovat za práci, kterou pro pacienty vykonávají, alespoň symbolickou květinou.

„Bylo to velmi příjemné gesto, které nás opravdu potěšilo. Skutečně to bylo velké překvapení, které nikdo z nás nečekal,“ sdělila Bc. Lenka Güntherová, úseková laborantka hematologie a krevní banky Nemocnice Přerov.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: