Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov nabídne na Světový den dárců krve občerstvení, dárky pro prvodárce i soutěž o ceny

10.6.2016

Čtrnáctý červen je již tradičně Světovým dnem dárců krve, k jehož oslavám se připojují organizace napříč světadíly. Jednou z nich je také Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL, která na středu 15. června připravila akci pro všechny své dárce krve a krevních složek. Na příchozí čeká občerstvení a soutěže o ceny, prvodárci pak dostanou navíc i upomínkový dárek.

„Krev je nepostradatelnou součástí léčby i v moderní medicíně a denně zachraňuje životy. Bohužel dárců krve je neustále nedostatek. Starší odcházejí a mladých nepřibývá. Právě prvodárce bychom proto v řadách našich dárců přivítali s největším nadšením. Díky ale samozřejmě patří každému dárci, za každý jeden odběr – a to nejen na Světový den dárců,“ shrnuje MUDr. Štefan Repovský, primář Transfúzní stanice Nemocnice Prostějov s tím, že na oslavy Světového dne dárců krve jsou do přerovské nemocnice zváni jak prvodárci, tak i pravidelní dárci.

Zájemci mohou k odběrům přicházet ve středu 15. června od 6.00 do 8.00 hodin, a to na hematologicko-transfúzní oddělení Nemocnice Přerov. Zde získá každý dárce k odběru občerstvení a prvodárci navíc odměnu a možnost zasoutěžit si o ceny. K odběru je však potřeba se objednat na čísle 581 271 103 nebo e-mailem na transfuzni@npr.agel.cz.

 „Budeme rádi za každého nového dárce, který se přidá do našich řad. Obecně ale oceníme i jakoukoliv jinou formu pomoci, například propagaci dárcovství krve - ať už mezi spolupracovníky, rodinnými příslušníky, nebo přáteli. Takto nám mohou pomoci například i ti, kteří sami darovat krev nemohou,“ uzavírá MUDr. Štefan Repovský.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve přitom dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje lékařské vyšetření a možnost konzultace s lékařem. Dárce má nárok na pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení, a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 2000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: