Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Maminky v Nemocnici Přerov si mohou nově vybírat stravu z několika jídelníčků

14.10.2016

Nastávající maminky, které si vyberou porodnici Nemocnice Přerov, budou mít svůj pobyt zase o něco příjemnější. Vedení společnosti Středomoravská nemocniční, pod kterou porodnice spadá, rozšířilo v rámci zkvalitňování služeb jejich jídelníček. Od začátku října si tak mohou maminky vybírat z nabídky hned několika jídel. Až doposud tuto možnost neměly a musely se spokojit pouze s jedinou nabízenou variantou stravy.

„Spokojenost maminek je pro nás prioritou, proto se snažíme nacházet různé způsoby, jak jim pobyt v nemocnici a první dny s miminkem zpříjemnit,“ říká předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA s tím, že do budoucna plánují rozšířený výběr jídla zavést i na další oddělení, kde to dovolí zdravotní dispozice pacientů.

Maminky si však už nyní mohou vybírat celkem ze tří různých jídelníčků v rámci speciálních režimů, nastavených nutriční terapeutkou. „Největší zájem mají maminky o tzv. šetřící dietu. Na oddělení mají ženy také k dispozici dostatek informačního materiálu, kde se dozví veškeré informace o nabízených režimech jídelníčků a také o obsažených potravinách,“ uvádí hlavní sestra Nemocnice Přerov Mgr. Zuzana Krčková s tím, že v porodnici umí vyhovět také maminkám vegetariánkám nebo ženám, které dodržují speciální, například bezlepkovou, dietu.

„Musím potvrdit, že maminky se nejvíce zajímají právě o šetřící režim, který z jídelníčku vylučuje potraviny způsobující nadýmání, či mohou potenciálně způsobovat alergické reakce u miminek. Náš provoz to však nijak nezatížilo,“ doplnila nutriční terapeutka Jiřina Poppová.

Přesto, že možnost výběru stravy je teprve horkou novinkou, pacienti si ji velmi pochvalují. „Před třemi lety jsem rodila v přerovské porodnici poprvé a možnost výběru jídla nebyla. Nyní při druhém porodu tato možnost je, což mě velice mile překvapilo. Výběr ze tří jídel je plně dostačující,“ prozradila čerstvá rodička Dana Görlichová.

Moderní porodní oddělení Nemocnice Přerov nabízí budoucím maminkám tři uzavřené porodní boxy, jež poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: