Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Na vyšetření magnetickou rezonancí se pacienti mohou nově objednávat také v Nemocnici Přerov

13.1.2017

Pacienti z Přerova a okolí už nemusí dojíždět na vyšetření na magnetické rezonanci do Olomouce či Prostějova. Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, v těchto dnech zahájila provoz zcela nového pracoviště magnetické rezonance, které vzniklo v novém samostatně stojícím pavilonu.

Nová magnetická rezonance v přerovské nemocnici podstatně zvýší možnosti, rozsah, kvalitu i komfort realizovaných vyšetření. „Sloužit bude pro řadu odborností, mimo jiné i pro potřeby ortopedického nebo neurologického oddělení,“ říká předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA, s tím, že nový pavilon magnetické rezonance je napojen na koridor směřující do přebudovaného pavilonu radiodiagnostiky, který byl otevřen v lednu 2016. Náklady na pořízení moderního diagnostického přístroje a stavební úpravy dosáhly 42 miliónů korun, přičemž budova byla pořízena z investičních prostředků Olomouckého kraje a přístrojové vybavení z investičních prostředků společnosti Středomoravská nemocniční. 

Magnetická rezonance je velmi moderní vyšetření, které nepracuje na principu rentgenových paprsků, ale využívá velmi silného magnetického pole. Jedná se o bezpečné vyšetření, které dokáže snímkovat strukturu orgánů do nejmenších detailů. „V současné době patří mezi nejsložitější a nejdražší způsoby vyšetření. Hlavní výhodou metody vůči ostatním zobrazovacím metodám v radiodiagnostice je vyšší schopnost rozlišení jednotlivých složek měkkých tkání, bez možného škodlivého ionizujícího záření. Předpokládáme, že ročně by vyšetřením pomocí magnetické rezonance mohlo projít zhruba 3 tisíce pacientů,“ sdělila primářka radiodiagnostického oddělení Nemocnice Přerov MUDr. Romana Tarnoczy s tím, že vyšetření na magnetické rezonanci je podobné jako na CT. To však nenahrazuje, ale spíše doplňuje.

Nové pracoviště magnetické rezonance je v přerovské nemocnici součástí radiodiagnostického oddělení, na kterém provedou zdravotníci každoročně na 37 tisíc rentgenových diagnostických vyšetření nebo téměř 11 tisíc sonografických vyšetření. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: