Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov slavnostně otevřela nový pavilon magnetické rezonance

31.1.2017

Pacienti z Přerova a okolí už nemusí dojíždět na vyšetření na magnetické rezonanci do Olomouce či Prostějova. Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, dnes slavnostně otevřela zcela nové pracoviště magnetické rezonance, které vzniklo v novém samostatně stojícím pavilonu. Díky tomuto novému pracovišti dojde ke značnému zkrácení čekacích dob na vyšetření na mnoha dalších místech v kraji, což ocení především samotní pacienti.

Nová magnetická rezonance v přerovské nemocnici podstatně zvýší možnosti, rozsah, kvalitu i komfort realizovaných vyšetření. „Sloužit bude pro řadu odborností, mimo jiné i pro potřeby ortopedického nebo neurologického oddělení,“ říká předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA, s tím, že nový pavilon magnetické rezonance je napojen na koridor směřující do přebudovaného pavilonu radiodiagnostiky, který byl otevřen v lednu 2016. Náklady na pořízení moderního diagnostického přístroje a stavební úpravy dosáhly 42 miliónů korun, přičemž budova byla pořízena z investičních prostředků Olomouckého kraje a přístrojové vybavení v hodnotě 20,5 miliónu korun z investičních prostředků společnosti Středomoravská nemocniční. 

Magnetická rezonance je velmi moderní vyšetření, které nepracuje na principu rentgenových paprsků, ale využívá velmi silného magnetického pole. Jedná se o bezpečné vyšetření, které dokáže snímkovat strukturu orgánů do nejmenších detailů. „V současné době patří mezi nejsložitější a nejdražší způsoby vyšetření. Hlavní výhodou metody vůči ostatním zobrazovacím metodám v radiodiagnostice je vyšší schopnost rozlišení jednotlivých složek měkkých tkání, bez možného škodlivého ionizujícího záření. Předpokládáme, že ročně by vyšetřením pomocí magnetické rezonance mohlo projít zhruba 3 tisíce pacientů,“ sdělila primářka radiodiagnostického oddělení Nemocnice Přerov MUDr. Romana Tarnoczy s tím, že vyšetření na magnetické rezonanci je podobné jako na CT. To však nenahrazuje, ale spíše doplňuje.

Pro svůj diagnostický přínos se vyšetření pomocí magnetické rezonance stalo zcela běžnou metodou, která by neměla chybět ve spektru vyšetřovacích metod. Díky magnetické rezonanci se dnes zefektivnila diagnostika v řadě medicínských oborů - neurologii, ortopedii, pediatrii, traumatologii, onkologii a dalších oborech. „Použitím magnetické rezonance se zlepšuje časná diagnostika především nádorových onemocnění, onemocnění páteře, kloubů, mozku, cév atd.,“ doplnila primářka Tarnoczy.

Nové pracoviště magnetické rezonance je v přerovské nemocnici součástí radiodiagnostického oddělení, na kterém provedou zdravotníci každoročně na 37 tisíc rentgenových diagnostických vyšetření nebo téměř 11 tisíc sonografických vyšetření. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: