Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov má na kontě téměř 80 absolventů kurzů první pomoci

4.8.2017

Celkem 76 zájemců z Přerovska dnes ovládá základy poskytování první pomoci díky zdravotníkům Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice před čtyřmi lety zahájila pořádání kurzů první pomoci pro veřejnost, v rámci kterých odborníci učí lidi praxi i teorii pomoci při ohrožení zdraví či života. Zájem ze strany veřejnosti je přitom značný. V loňském roce kurz absolvovalo zatím rekordních 23 zájemců.

„Znalosti první pomoci jsou v momentě nehody či náhlých zdravotních obtíží opravdu nedocenitelné, protože právě rychlá a správná pomoc v krizových situacích doslova zachraňuje životy. V Nemocnici Přerov chceme dovednosti první pomoci naučit opravdu každého, kdo má zájem. Proto jsme se rozhodli již před čtyřmi lety umožnit školení našimi odborníky v našich prostorách komukoliv z laické veřejnosti,“ vysvětluje hlavní sestra Nemocnice Přerov Bc. Bronislava Budinová s tím, že možnosti mohou využít kromě jednotlivců také firmy, sdružení nebo jakákoliv skupina osob.

Náplní kurzu je přitom jak teorie, tak zejména praxe, která je zaměřena na základní laickou první pomoc. Účastníci kurzu se naučí správnou techniku dýchání a nepřímé srdeční masáže, dozví se jak postupovat při úrazu elektrickým proudem, jak zajistit místo dopravní nehody, nebo jak postupovat při zlomeninách a masivním krvácení, což jsou nejběžnější život ohrožující stavy, u kterých právě rychlá první pomoc rozhoduje. Zároveň nebudou chybět informace o tom, jak postupovat v situaci, kdy objevíme někoho se zdravotními obtížemi např. otráveného oxidem uhelnatým, tonoucího a dalších životu nebezpečných situacích, doví se informace o správných telefonních číslech na záchranné složky.

Kurzy probíhají v nemocnici každý měsíc s výjimkou letních prázdnin. Při naplnění minimálního počtu účastníků čeká na zájemce nejbližší školení ve středu 27. září v 15 hodin. Délka trvání kurzu první pomoci v Nemocnici Přerov jsou dvě hodiny a cena je 300 korun. Zájemci se mohou hlásit průběžně na čísle 581 271 211, nebo také na webových stránkách Nemocnice Přerov ve složce „Kalendář akcí“, kde je možné se přímo registrovat.

„Znalosti první pomoci by měly být samozřejmostí pro každého z nás. Úraz či nehoda se totiž může stát komukoliv bez ohledu na prevenci a kdokoliv z nás s nimi také může přijít nečekaně do styku. Při masivním krvácení, zástavě srdce nebo poranění elektrickým proudem navíc mohou rozhodovat vteřiny,“ uzavírá Bronislava Budinová.

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: