Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V Nemocnici Přerov startují novou sérii předporodních přednášek a cvičení

3.10.2017

Po letní přestávce startuje už tento čtvrtek 5. října v Nemocnici Přerov nová série pravidelných přednášek na téma těhotenství, porodu, péče o novorozence či kojení. Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL, srdečně zve všechny nastávající maminky na diskuze s odborníky, v rámci kterých se mohou dotazovat na cokoliv, co je zajímá, ale také získat užitečné tipy pro celý průběh těhotenství i porodu. Půlhodina před samotnou diskuzí je pak věnována cvičení a strečinku vhodnému na míru těhotných žen.

„V dnešní době plné informací jsou maminky stále zvídavější a naštěstí si stále častěji přicházejí pro rady ke zkušeným odborníkům. V rámci přípravy na porod a péči o miminko jsme se proto rozhodli nabídnout jim pravidelné termíny přednášek a diskuzí, v rámci kterých můžeme probrat cokoliv, co samy navrhnou,“ vysvětluje Lenka Látalová, staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Přerov.

Obsahově se přenášky zaměřují především na užitečné tipy ohledně těhotenství, úlevových poloh při porodu nebo také správného kojení. Maminky ale mohou přijít i s méně frekventovanými dotazy. „Témata přednášek nijak striktně nevymezujeme, vždy maminkám nabízíme nejužitečnější rady a zbytek záleží na jejich zájmu a potřebách. Rádi zodpovíme jakýkoliv dotaz a probereme jakékoliv téma, včetně moderních či kontroverzních, ať už jde o aromaterapii, vegetariánskou stravu v těhotenství nebo alternativní polohy při porodu,“ říká Lenka Látalová.

Ještě před samotnou diskuzí přitom předporodní lekce startují vždy půlhodinovým protahováním a cvičením. „Cvičení je pro maminky v těhotenství nesmírně důležité, jednak pro udržení dobré kondice, ale také pro uvolnění vybraných partií, což může usnadnit a zpříjemnit porod. Společně s teoretickými informacemi ohledně dýchání, úlevových poloh či péče o novorozence je pak celý proces porodu a šestinedělí pro maminky daleko příjemnější a celá snaha maximálně efektivní, což oceníme i my zdravotníci,“ říká Lenka Látalová.

Předporodní přednášky v přerovské nemocnici probíhají od 5. října každý čtvrtek vždy od 14 hodin, a to přímo na gynekologicko-porodnickém oddělení ve 2. patře nemocnice. Z důvodu omezené kapacity je však potřeba se na přednášku předem objednat, a to na čísle 581 271 183. Délka jedné lekce zahrnující cvičení a diskuzi je zhruba 1,5 hodiny a cena 40 korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: