Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Pacienti v Nemocnici Přerov o tradiční Vánoce nepřijdou

19.12.2017

Koledy, tvoření vánoční výzdoby nebo pečení cukroví není v tomto ročním období na programu jen v domácnostech. Adventní přípravy aktuálně vrcholí třeba i v přerovské nemocnici, kde malí i velcí pacienti zdejších oddělení vyrábějí vánoční ozdoby, vychutnávají si koledy na adventních koncertech a těší se i na tradiční štědrovečerní večeři.

„Adventní období a s ním spojené zvyky jsou pro naše pacienty velmi významné a oblíbené, ať už jsou to děti na dětském oddělení, nebo senioři v léčebně dlouhodobě nemocných. Během prosince k nám proto nezapomněl přijít Mikuláš, houfně zpíváme koledy a připravujeme i vánoční dárečky,“ vysvětluje Bc. Bronislava Budinová, hlavní sestra Nemocnice Přerov.

Prostory Nemocnice Přerov v těchto dnech zdobí vlastnoručně vyráběné vánoční dekorace, na chodbách se třpytí nazdobené stromečky, odděleními zní koledy, a na všechny, kteří stráví vánoční čas v nemocnici, čeká i tradiční štědrovečerní večeře. Ještě před Štědrým dnem však čeká pacienty LDN ve čtvrtek 21. prosince koledování žáků Střední zdravotnické školy Přerov a v sobotu 23. prosince koledování v režii nemocniční kaplanky Marie Goretti Dřímalové.

Pacienty, kteří v nemocnici stráví i Štědrý den, pak čeká i tradiční večeře s rybou a salátem i nadílka vánočních dárků. Celkově zůstává na Štědrý den v Nemocnici Přerov zhruba 180 pacientů, kteří mají po domluvě s personálem během svátků také možnost neomezených návštěv.

„Vánoční svátky jsou svátky kruhu rodiny, a byť chceme všem pacientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma, někdy to zdravotní stav zkrátka nedovoluje. V rámci našich možností se jim proto snažíme zde v našich prostorách svátky alespoň připomenout a vyjít jim vstříc, pokud mají nějaká přání,“ uzavírá Bc. Bronislava Budinová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: