Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov zve dobrovolníky na valentýnské darování krve

9.2.2018

Oblíbený únorový svátek lásky si mohou všichni noví i stávající dárci krve z Přerova a okolí přijít připomenout na Hematologicko-transfúzní oddělení Nemocnice Přerov. Každý dobrovolník, který přijde v úterý 13. nebo ve středu 14. února darovat krev nebo plazmu na transfúzní stanici Nemocnice Přerov, získá kromě dobrého pocitu ze šlechetného činu i drobný dárek s valentýnskou tématikou. Zváni jsou přitom jak pravidelní dárci, tak zejména prvodárci, kteří v minulosti ještě krev nedarovali. Dárci, kteří přijdou darovat se svými partnery, pak obdrží drobné dárky rovnou dva.

„Motivů k darování krve může být celá řada, většinou je to ale právě příjemný pocit z dobrého skutku nebo láska k druhým, která k nám dárce přivádí. Svátek lásky je proto skvělou příležitostí pro návštěvu našeho oddělení,“ zve MUDr. Štefan Repovský, primář Hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Přerov, s tím, že dárci i páry v tento den obdrží od zdravotníků malou pozornost.

 

„Velmi oceníme zejména každého prvodárce, který přijde darovat krev či plazmu poprvé. Vítáni jsou ale samozřejmě i naši pravidelní dárci, kterých si rovněž velice vážíme, a za jejichž služby jim patří velký dík,“ doplňuje MUDr. Štefan Repovský.

 

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve přitom dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje lékařské vyšetření a znamená možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení, a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: