Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov nabídne na Světový den dárců krve občerstvení i dárky pro dárce

8.6.2018

Čtrnáctý červen je již tradičně Světovým dnem dárců krve, k jehož oslavám se připojují organizace napříč světadíly. Jednou z nich je také Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL, která již na středu 13. června připravila pro všechny své dárce krve a krevních složek slavnostní občerstvení i drobné dárečky.

 

„Krev je nepostradatelnou součástí léčby i v moderní medicíně a denně zachraňuje životy. Bohužel dárců krve je neustále nedostatek. Starší odcházejí a mladých nepřibývá. Právě prvodárce bychom proto v řadách našich dárců přivítali s největším nadšením. Díky ale samozřejmě patří každému dárci, za každý jeden odběr – a to nejen na Světový den dárců,“ shrnuje MUDr. Štefan Repovský, primář hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Přerov, s tím, že na oslavy Světového dne dárců krve jsou do přerovské nemocnice zváni jak prvodárci, tak i pravidelní dárci.

Zájemci mohou k odběrům přicházet na ve středu 13. června od 6 do 8 hodin, a to na hematologicko-transfúzní oddělení Nemocnice Přerov. Zde získá každý dárce k odběru slavnostní občerstvení a drobnou pozornost. K odběru je však vhodné se předem objednat na čísle 581 271 103 nebo e-mailem na transfuzni@npr.agel.cz.

 „Budeme rádi za každého nového dárce, který se přidá do našich řad. Obecně ale oceníme i jakoukoliv jinou formu pomoci, například propagaci dárcovství krve - ať už mezi spolupracovníky, rodinnými příslušníky, nebo přáteli. Takto nám mohou pomoci například i ti, kteří sami darovat krev nemohou,“ uzavírá MUDr. Štefan Repovský.

Darovat krev může každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve přitom dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje možnost konzultace s lékařem, pracovní volno s náhradou mzdy, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení nebo odpočet ze základu daně z příjmu.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: