Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Výtěžek z festivalu Zubrfest poslouží na podporu dárců krve v Nemocnici Přerov

25.7.2018

Nabídnout kulturní vyžití místním obyvatelům, ale i pomoci potřebným – takové byly cíle letošního čtrnáctého ročníku hudebně-kulturního festivalu Zubrfest, který proběhl v areálu přerovského pivovaru. Kromě toho, že se na akci v polovině června příjemně pobavily stovky návštěvníků, nyní učinili organizátoři také dobrý skutek. Část výtěžku z akce totiž putuje na dobročinné účely, a to konkrétně na podporu Hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Přerov, kde poslouží na podporu a propagaci dárcovství krve.

„Krev je nepostradatelným léčivém v medicíně a denně zachraňuje životy. Bohužel dárců krve je neustále nedostatek. Starší odcházejí a mladých nepřibývá. Jsme proto rádi za jakoukoliv podporu dárcovství, ať už jde o finanční příspěvek, drobné dárky pro naše dárce, nebo propagaci myšlenky darování krve,“ říká primář hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Přerov MUDr. Štefan Repovský s tím, že s pivovarem Zubr spolupracuje oddělení již dlouhodobě.

Právě dlouhodobá a pravidelná pomoc je přitom v této oblasti nejcennější. „Stabilní a dlouhodobé spolupráce si vážíme nejvíce, a to jak ze strany sponzorů, tak především dárců krve, kteří se k nám pravidelně vracejí a pomáhají nám řešit případné krizové situace. Takovíto lidé jsou nám, ale především pacientům v ohrožení života, opravdovou oporou,“ dodává MUDr. Repovský.

Slavnostní předání symbolického šeku od pivovaru Zubr na částku 25 tisíc korun proběhlo na hematologicko-transfúzním oddělení Nemocnice Přerov v úterý 24. července za účasti ředitele pivovaru Ing. Tomáše Pluháčka i místopředsedy představenstva Středomoravské nemocniční, pod kterou patří i Nemocnice Přerov, MUDr. Jiřího Ševčíka. „Za velkorysé gesto a především dlouhodobou skvělou spolupráci ze srdce děkuji a upřímně si přeji, aby nám vydržela co nejdéle,“ uzavřel MUDr. Repovský.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: