Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov vybavila ARO novými přístroji za více než 4 miliony

23.10.2018

Nové přístroje za 4,25 milionu nakoupila Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL, pro své oddělení anesteziologie a resuscitace (ARO). Nové vybavení již v těchto dnech pomáhá pacientům i zdravotnickému personálu na operačních sálech i na lůžkovém oddělení.

„Na operační sál jsme pořídili nový moderní anesteziologický přístroj od firmy GE, který vylepší stávající vybavení. Další novinkou je videolaryngoskop používaný při intubacích pacienta, tedy při obtížném zajištění dýchacích cest, a dále pak vyhřívací podušky pod pacienty. Ty se používají při časově náročnějších operacích,“ prozrazuje MUDr. Zdeněk Plhal, primář anesteziologicko-resuscitačního oddělení Nemocnice Přerov.

Lůžkové oddělení se pak nově může pyšnit pěti dýchacími přístroji od firmy Dreger, které jsou považovány za špičky v oboru. Tyto plicní ventilátory jsou využívány u pacientů, kteří potřebují dechovou podporu.  Investiční balík pak uzavírají dvě nová lůžka pro lepší polohování pacientů.

„Nakoupené vybavení představuje důležitý krok pro poskytování kvalitní a bezpečné zdravotní péče v naší nemocnici,“ dodal MUDr. Zdeněk Plhal.

Anesteziologicko-resuscitačního oddělení Nemocnice Přerov má v současnosti pět resuscitačních lůžek, z toho dvě lůžka v samostatných boxech. Na ARO jsou přijímáni nemocní po neodkladné resuscitaci v terénu nebo v nemocnici a pacienti bezprostředně ohrožení na životě, například v bezvědomí, při selhání krevního oběhu nebo dýchání, při intoxikaci.

Zdejší lékaři zabezpečují také anestezii na dalších odděleních nemocnice - na chirurgickém, gynekologicko-porodnickém, očním, ORL, urologickém i ortopedickém. Mimo to pak poskytují například také pomoc při neodkladné resuscitaci v nemocnici, při akutní a chronické bolesti či při podávání analgezie při porodech.

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: