Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Vyšetření zdarma v rámci Světového dne ledvin nabízí Nemocnice Přerov

21.3.2019

Ověřit si, v jaké kondici mají své ledviny, mohou přijít lidé ve čtvrtek 14. března do Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL. V rámci Světového dne ledvin nabízí nemocnice preventivní vyšetření zdarma.

Bezplatně si nechat vyšetřit ledviny mohou zájemci od 8 do 16 hodin v nefrologické ambulanci v pavilonu LDN v prvním patře nemocnice. Cílem preventivní akce je zjistit, zda zájemce o vyšetření netrpí onemocněním spojeným s ledvinami. Nechybí ani konzultace s odborníky, jak těmto nemocem předcházet, případně jak dále postupovat v prevenci i v případné léčbě.

„Zájemcům změříme krevní tlak, stav hladiny krevního cukru a chemicky vyšetříme i moč. V případě pozitivního nálezu náš kvalifikovaný personál nabídne další řešení i vyšetření tak, abychom případné problémy zachytili hned v raném stadiu a aby byly všechny následné kroky co nejefektivnější,“ řekla Mgr. Jarmila Pfeilerová, vrchní sestra hemodialýzy Nemocnice Přerov, s tím, že pro zájemce je připravena i možnost prohlídky oddělení dialýzy či prezentace a prodej vhodných potravinových doplňků.

Lékaři doporučují žít střídmě a pečovat o ledviny tak, aby byly co nejdéle zdravé. V případě selhání ledvin pak musí nastoupit pravidelná dialýza s výhledem na transplantaci ledviny. Dle současných statistik čeká pacient na transplantaci ledviny v průměru jeden a půl roku.

Světový den ledvin se řadí mezi jeden z mnoha dnů věnovaných lidským orgánům. Vyhlášen byl Mezinárodní federací pro nemoci ledvin společně s Mezinárodní nefrologickou společností. Cílem tohoto dne je zvýšit povědomí o nemocech ledvin, transplantaci a s tím souvisejícím dárcovství orgánů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: