Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Dětská kardiologická ambulance Nemocnice Přerov nabízí v nových prostorách více komfortu

31.10.2019

Kardiologická ambulance dětského oddělení Nemocnice Přerov se přestěhovala do nových prostor a poskytuje tak malým pacientům více komfortu. Ambulance se přestěhovala z dosavadních prostor umístěných u dalších ambulancí dětského oddělení do nově zmodernizované a zařízené ambulance v přízemí Pavilonu pro matku a dítě. Investice do rekonstrukce nové ambulance přišla na 250 tisíc korun.

Současné prostory nabízejí nesrovnatelně vyšší pohodlí pro dětské pacienty i zdravotní personál. V rámci rekonstrukce nové ambulance byla například částečně vyměněna podlahová krytina, pořízen nový nábytek, vyměněna elektroinstalace včetně pořízení nového osvětlení, vybudována nová šatna nebo namontována klimatizace. „Přesunutí ambulance do nově zrekonstruovaných prostor bylo z hlediska provozu nezbytné. Nyní máme více klidu k vyšetření nejmenších pacientů, tak více soukromí pro vyšetření starších dětí a adolescentů,“ říká lékař kardiologické ambulance přerovské nemocnice MUDr. Jan Smýkal s tím, že díky nové ambulanci mohou vyhovět s vyšetřením většímu počtu dětských pacientů.

Dětská kardiologická ambulance přerovské nemocnice ošetří každý rok okolo 1500 pacientů a počty mají spíše vzestupnou tendenci. „Důvodem je skutečnost, že v současné době se jedná o jedinou ambulanci dětské kardiologie v okrese Přerov. Ošetřujeme celé spektrum pediatrických pacientů, tedy od narození do ukončeného 18. roku věku. Ve spektru novorozenců a nejmenších dětí jde v drtivé většině případů o vyloučení strukturální vrozené vady srdce, ve spektru starších pacientů se přidávají problémy srdečních arytmií a v současné době narůstající problém hypertenze v dětském věku,“ doplnil MUDr. Smýkal.

Dětská kardiologická ambulance přerovské nemocnice je v současné době otevřená pro předem objednané pacienty v pondělky a středy od 08.00 do 15.00 hodin. V případě potřeby akutního vyšetření ale uplatňuje individuální přístup a na základě telefonické domluvy s odesílajícím lékařem jsou zdejší lékaři schopni pacienty ošetřit i mimo oficiální ordinační hodiny.

Dětští pacienti s doporučením obvodního lékaře nebo jiného odborného lékaře se mohou do kardiologické ambulance objednávat na telefonním čísle 581 271 496.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: