Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V Přerově se loni rodili více chlapci

6.1.2020

Loňský rok byl v porodnici Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, bohatší na chlapce. Těch se narodilo o 42 více než děvčat. Celkem v přerovské porodnici loni přišlo na svět 818 dětí, z toho bylo 430 chlapců, 388 děvčat a 5 párů dvojčat.

První letošní miminko na sebe nechalo v porodnici přerovské nemocnice čekat až do odpoledních hodin. Malá Terezka se narodila 1. ledna v 16.30 hodin s mírami 3720 gramů a 53 centimetrů. Maminka přijela do přerovské porodnice z Nových Dvorů u Lipníku nad Bečvou.

Maminky, které v loňském roce rodily v přerovské nemocnici, volily pro své potomky především tradiční česká jména. „Mezi děvčátky vedly Viktorie a Sofie, kterých se narodilo shodně 12. Oblíbené jméno bylo také Eliška a Karolínka, kterých jsme evidovali 11. Třetí příčku obsadily Marušky, kterých se u nás narodilo 10,“ sdělila Mgr. Radmila Šimoníková, vrchní sestra porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice Přerov. Mezi chlapci byl loni nejčastěji Jakub (23krát), Filip a Tomáš (16krát) a Jan (15krát). Zdravotníci pomáhali na svět také dětem s méně tradičním jménem, například malé Andy, Amy či Lotě, z chlapců pak Bartovi, Natanovi či Teovi.

Naprostá většina maminek, v loňském roce konkrétně 97 procent rodiček, přichází do přerovské nemocnice k porodu v doprovodu s partnerem či jinou blízkou osobou.

Moderní porodní oddělení Nemocnice Přerov nabízí budoucím maminkám uzavřené porodní boxy, kompletně vybavené pro péči o rodičku a narozené dítě, které umožňují i provedení menších operačních výkonů. Poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Maminky mají během porodu k dispozici rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnku, stoličku, sprchu, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: