Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Od první chvíle provází životem miminka Nemocnice Přerov háčkované chobotničky

21.1.2020

Více než 820 barevných háčkovaných chobotniček ročně vloží zdravotníci Nemocnice Přerov, člena skupiny AGEL, do postýlky všem novorozencům, kteří přijdou na svět v jejich porodnici. Chobotničky navozují dětem pocit bezpečí, připomínají jim pobyt v bříšku a zklidňují je. Hračky pletou seniorky z celého Přerovska a slouží i jako památka z porodnice.

Háčkovanou chobotničku dostává v porodnici každé narozené miminko. „Chapadla chobotničky připomínají pupeční šňůru, kterou si dítě drží v ručičce a mělo by jej to zklidnit. Jako dárek je rozdáváme všem novorozencům, ovšem občas háčkovanou hračku dostanou i jejich starší sourozenci, aby jim to nebylo líto,“ říká Eva Hradilová, staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Přerov a dodává, že od kolegyně z dlouhodobě intenzivní péče dostávají i jiná háčkovaná zvířátka a další hračky, které putují k pacientům na dětské oddělení nemocnice.

Plést chobotničky, nebo se zapojit darováním nepotřebné vlny může každý. „Zveřejnili jsme výzvu, aby nám lidé darovali nepotřebnou vlnu na novorozenecké oddělení v rámci akce Daruj klubíčko. Nosí ji zaměstnanci, dobrovolníci a anonymní dárci, kteří občas připojí také hotovou chobotničku, za což moc děkujeme. Do samotného háčkování se zapojují naše babičky, kamarádky i tchýně, z nichž jedna je dokonce rekordmanka, ale pomáhají nám také seniorky z klubu Pohoda v Lipníku nad Bečvou,“ doplňuje Hradilová s tím, že vlnu, která není vhodná k háčkování, daruje speciální škole v Lipníku nad Bečvou.

Porodnice Nemocnice Přerov je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň organizuje předporodní kurzy, cvičení před i po porodu, intenzivně podporuje kojení a provozuje bezplatnou laktační poradnu.

Porodnice Nemocnice Přerov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: