Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice AGEL Přerov školila lékaře z celého Česka na ECHO kurzech

24.10.2022

Lékaři specializující se na echokardiografii na konci října zdokonalovali své dovednosti na ECHO Kurzech. Cílem dvoudenního školení, které proběhlo 21. a 22. října v přerovském hotelu Jana, byla výměna nejmodernějších poznatků z teorie i praxe v echokardiografii, tedy vyšetřování srdce ultrazvukem. Echokardiografický kurz v podání předních českých echokardiografistů pořádá každoročně interní oddělení Nemocnice AGEL Přerov ve spolupráci se Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL o.p.s., Lékařskou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci a Českou kardiologickou společností.

„První den akce se zaměřil na základní metodologické a technické problémy v echokardiografii, například vyladění přístroje a jednotlivé techniky, a probrali jsme také diagnostiku základních a nejčastějších nemocí, které echokardiografie dokáže odhalit,“ prozrazuje prim. Doc. MUDr. Dan MAREK, Ph.D., FESC, primář interního oddělení Nemocnice AGEL Přerov. Hovořilo se například o systolické i diastolické funkci levé komory, základních mitrálních a aortálních vadách, vrozených vadách v dospělosti nebo použití echokardiografie v intenzivní péči.

Druhý den akce pak byl zaměřen na modernější aplikace – například trojrozměrnou (3D), deformační analýzu či sledování intervenčních výkonů v srdci pomocí ultrazvuku, tedy navádění nástrojů při operaci bez použití rentgenu. Dále byla řeč například o hypertrofickém myokardu, infekční endokarditidě, plicní hypertenzi a mnohém dalším. Součástí kurzu byly dokonce i živé demonstrace na opravdových pacientech.

„Program byl nabitý a věřím, že byl i zajímavý a přínosný. Dvoudenní seminář kombinující aktuální poznatky z teorie i praxe je skvělou cestou, jak získat nejreálnější informace o této diagnostické metodě a o jejích nových možnostech, což je stěžejní i pro optimální léčbu pacientů. Echo kurzy pořádáme již mnoho let a vždy se setkáváme s kladnými ohlasy. Přijíždějí účastníci nejen z celé české republiky, ale i ze Slovenska. Míváme frekventanty dokonce i z řad českých lékařů pracujících třeba v Rakousku nebo v Británii. Zájem je tak veliký, že každý rok mnoho zájemců už místo v kurzu nesežene,“ uzavírá Doc. MUDr. Marek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: