Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov hledá nové dárce krve

26.1.2015

Krev je v řadě případů nezbytná k záchraně lidských životů, bohužel dárců krve je v České republice dlouhodobě nedostatek. Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL, proto nyní nabízí všem novým dárcům krve a krevních složek zajímavé bonusy. Noví dárci a prvodárci, kteří přijdou darovat krev do transfúzní stanice nemocnice Přerov, dostanou odměnu v podobě drobného dárku a zároveň budou zařazeni do slosování o permanentky na plavání.

„Starší dárci krve odcházejí a mladí bohužel nepřicházejí. Každoročně přitom celorepublikově odejde zhruba deset procent dárců. Snažíme se proto oslovit zejména mladé prvodárce, kteří by nám ideálně mohli pomoci rozšířit základnu pravidelných dárců,“ vysvětluje MUDr. Štefan Repovský, primář hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice Přerov.

Nemocnice Přerov proto na letošní rok pro své prvodárce připravila lákadlo v podobě drobné odměny a možnosti vyhrát v měsíčním slosování permanentku do Plaveckého areálu Přerov. „Šance na výhru jsou slušné, prvodárců registrujeme zhruba 25 měsíčně,“ dodává MUDr. Repovský. V minulém roce bylo na transfuzní stanici Nemocnice Přerov registrováno celkem 318 prvodárců a nových dárců krve, přičemž 273 z nich také následně mohlo darovat krev.

„Prvodárců si nesmírně ceníme, jsme ale rádi za jakoukoliv pomoc, především propagaci dárcovství krve - ať už mezi spolupracovníky, rodinnými příslušníky nebo přáteli. Takto nám mohou pomoci i ti, kteří sami darovat krev nemohou,“ uzavírá primář.

Zájemci o prvodárcovství krve mohou na transfuzní stanici nemocnice Přerov přijít bez objednávky v odběrové dny - tedy v úterý či středu, případně se mohou objednávat telefonicky na čísle 581 271 103, nebo e-mailem na transfuzni@npr.agel.cz.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: