Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Psi pomáhají s léčbou pacientů na LDN Nemocnice Přerov

12.3.2015

Zajímavou léčebnou metodu začala používat Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL. Za pacienty Léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) začala docházet canisterapeutka s teriérkou Amy. Vycvičený pes pomáhá aktivizovat dlouhodobě hospitalizované pacienty, ulevit jim od napětí a zpříjemnit pobyt v nemocnici. Nemocnice Přerov tak začala používat v praxi moderní terapeutickou metodu canisterapii, při níž se využívá pozitivního působení psa na člověka.

Léčebna dlouhodobě nemocných začala využívat canisterapii s cílem zpříjemnit pobyt dlouhodobě hospitalizovaným – převážně ležícím pacientům. Nemocným totiž prospívá jak kontakt se psem, tak jeho teplo jak po stránce psychické tak i fyzické. „Pes přitom pacienty motivuje k pohybu tím, že chce pohladit, mazlit se s nimi. Touto činností si klienti udržují pohybovou aktivitu a procvičují běžné dovednosti.  Každé obdobné zpestření je pacienty vítáno, a proto jsme se rozhodli obohatit jejich pobyt v léčebně canisterapií,“ říká vrchní sestra oddělení LDN Mgr. Ivana Dvořáková.

Na LDN přerovské nemocnice dochází školená terapeutka dvakrát měsíčně na 1,5 hodiny.  O psí návštěvu, která přináší nemocným dobrou náladu, pohodu a příjemnou atmosféru, je velký zájem. „Tato terapie má tak velmi pozitivní vliv na psychiku pacientů, kteří se na návštěvu pejska vždy těší,“ dodává vrchní sestra.

Ve světě se canisterapie rozvinula už v 50. letech minulého století, v České republice až po roce 1990. Používá se především k řešení problémů psychologických, citových nebo sociálně integračních. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: