Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov nabídne vyšetření zeleného zákalu

23.3.2015

Oční oddělení Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL, zve všechny zájemce na pátek 27. března na bezplatné oční vyšetření v rámci Dne prevence zeleného zákalu. Toto onemocnění je druhou nejčastější příčinou slepoty na světě a pouze prevence a včasná diagnóza může jeho případným negativním dopadům zabránit.

„Smyslem Dne prevence zeleného zákalu je šířit osvětu týkající se příznaků, prevence, metod diagnostiky i léčby zeleného zákalu, který v případě že není léčen, může snadno způsobit slepotu,“ vysvětluje primářka očního oddělení přerovské nemocnice MUDr. Monika Daňková s tím, že hlavní příčinou zeleného zákalu je zvýšený nitrooční tlak, který nemusí být pacientem vůbec pozorovatelný. Zdravotníci jej však mohou odhalit pomocí několikaminutového vyšetření oka. Toto vyšetření nabídne Nemocnice Přerov v rámci Dne prevence zeleného zákalu zdarma a navíc budou mít navíc všichni zájemci možnosti prohlédnout si oční oddělení a konzultovat svůj zdravotní stav s odborníky.

Rizikovými skupinami pro vznik zeleného zákalu jsou osoby starší 65 let, a to zejména ženy, u kterých se glaukom vyskytuje nejčastěji. „Více jsou ohroženi také diabetici, lidé s nízkým krevním tlakem a ti, v jejichž rodině se zelený zákal vyskytl. Postihnout ale může kohokoliv,“ doplňuje primářka a dodává, že preventivní vyšetření glaukomu by měli i zdraví jedinci absolvovat alespoň jednou za tři roky.

Jedinečnou možnost bezplatného změření očního tlaku nabízí Nemocnice Přerov v rámci Dne prevence zeleného zákalu, kterým se oční oddělení připojuje k mezinárodní akci Světový týden glaukomu (zeleného zákalu). Oční oddělení bude bezplatné vyšetření nabízet v pátek 27. března od 9.00 do 12.00 hodin.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: