Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov získala nové dárce krve – zaměstnance společnosti Meopta

27.5.2015

Rekord v počtu zaevidovaných prvodárců během jednoho dne dnes oslavila Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL. Na hematologicko-transfuzní oddělení dnes přišli darovat nejcennější tekutinu zaměstnanci společnosti Meopta – z celkem 80 příchozích bylo 51 prvodárců. Vzhledem tomu, že počty prvodárců dlouhodobě klesají nejen v Přerově, ale v celém Česku, nemocnice aktivitu zaměstnanců přivítala.

Nejmladšímu dárci, který dnes na přerovské transfuzní stanici daroval krev, bylo 20 let, nejstaršímu pak 59 let. „Vzhledem k tomu, že v průměru zaevidujeme okolo 25 prvodárců měsíčně a během celého loňského roku se jednalo o 318 osob, hodnotíme dnešní akci jako velmi zdařilou a hlavně přínosnou,“ uvedl MUDr. Štefan Repovský, primář hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice Přerov s tím, že starší dárci krve postupně odcházejí a mladí bohužel nepřicházejí v dostatečném počtu. Každoročně celorepublikově odejde zhruba deset procent dárců.

„Touto cestou bych chtěl všem zaměstnancům společnosti Meopta, kteří u nás nejcennější tekutinu darovali, poděkovat. Velmi oceňujeme jejich přístup, který ve svém důsledku pomáhá navracet našim pacientům zdraví nebo i zachránit život," dodává MUDr. Štefan Repovský.

Zájemci o prvodárcovství krve mohou na transfuzní stanici nemocnice Přerov přijít bez objednávky v odběrové dny - tedy v úterý či středu, případně se mohou objednávat telefonicky na čísle 581 271 103, nebo e-mailem na transfuzni@npr.agel.cz.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: