Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnici Přerov nově hlídá bezpečnostní služba

23.9.2015

Vedení Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, vyslyšelo přání svých zaměstnanců a pro zvýšení bezpečnosti najalo v těchto dnech agenturu. Zdravotnický personál potvrzuje, že se v přítomnosti ochranky a díky její asistenci u agresivních pacientů či nevítaných návštěv nyní cítí bezpečněji.

Příčin k zavedení bezpečnostní agentury bylo hned několik. „Stává se, že hospitalizujeme podnapilé osoby, které se zranily například při potyčce. Nebo se k nám dostávají s různými úrazy lidé pod vlivem návykových látek. Někdy se do nemocnice na návštěvu pacienta snaží dostat skupiny příbuzných v pozdních hodinách, ruší nebo dokonce i ohrožují personál,“ vyjmenovává důvody přítomnosti ochranky Mgr. Zuzana Krčková, hlavní sestra Nemocnice Přerov.

Ze svého stanoviště na vrátnici nemocnice provádějí pracovníci bezpečnostní agentury pravidelné obchůzky rizikových míst, jako je ambulance s nepřetržitým provozem či přízemní prostory dětského a gynekologického oddělení. Jejich úkolem je dohlížet v nočních hodinách na bezpečný a klidný provoz nemocnice, a to vždy od pátku do neděle a ve sváteční dny.

Důvodem k zásahu ochranky mohou být nejen osoby, které vnikly do areálu neoprávněně, ale také agresivní pacienti. Nevítané návštěvníky služba zadrží a vyvede nebo v závažnějších případech předá Policii ČR. U agresivních pacientů pak mají bezpečnostní pracovníci za úkol pomoci ošetřovatelům pacienta zklidnit a zajistit, aby nedošlo k napadení nebo ke způsobení škody. Veškerá činnost včetně obchůzek je zaznamenávána do služebního deníku. Tam už je za krátkou dobu fungování ochranky zapsán první vážný zásah u silně podnapilého pacienta na chirurgické ambulanci.

Personál je s novinkou spokojený. „První dojmy sester z nočních služeb jsou pozitivní. Říkají, že s pocitem, že jim někdo kryje záda, se jim mnohem lépe pracuje,“ hodnotí situaci staniční sestra chirurgické ambulance Mgr. Marta Sivcová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: