Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Rehabilitační oddělení Nemocnice Přerov léčí chronické bolesti novou moderní metodou

14.12.2015

Novou terapeutickou metodu Neurac, odborněji neuromusculární activaci, začalo nově nabízet rehabilitační oddělení Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL. Aby mohla nemocnice tuto metodu začít nabízet, musela zakoupit moderní sestavu Redcord, která přišla na téměř 150 tisíc korun. Cvičení je vhodné pro lidi s chronickými bolestmi, při vadném držení těla, po úrazech, pro sportovce, ale i při jednostranném přetěžování pohybového aparátu.

Léčebná metoda Neurac vychází ze speciálních terapeuticky přesně dávkovaných cvičení v aparátech Redcord. „Cílem léčebné metody je odstranění nebo snížení bolesti a obnovení funkčních motorických vzorů. Metodu ocení také ženy, které potřebují zlepšit svalovou činnost v oblasti pánevního dna nebo starší lidé, kteří mají nedostatečnou kloubní pohyblivost. Léčba zlepšuje svalovou souhru a zaměřuje se na příčinu problémů, nejen na symptomy,“ říká vedoucí fyzioterapeutka přerovské nemocnice Bc. Jana Studeníková s tím, že každé cvičení vede speciálně vyškolený terapeut.

Jedno cvičení by mělo trvat zhruba 30 minut a pacienti by měli absolvovat zhruba 10 těchto cvičení, aby se jejich stav výrazně zlepšil. Pomocí posuvného závěsného zařízení a systému pevných či elastických lan je umožněno docílit odlehčení končetin nebo dávkovat zátěž na míru každému pacientovi. „Způsobem zavěšení klienta v aparátu Redcord a volbou popruhů cíleně ovlivňujeme úroveň zátěže, směr pohybu i zatížení jednotlivých kloubů. Pomocí popruhů se dá dosáhnout úplného odlehčení těla a nalézt relaxační či úlevovou pozici u bolestivých stavů,“ uvádí Bc. Jana Studeníková.

Přístroj Redcord byl vyvinut norskými lékaři tak, aby byl efektivní, vhodný, bezpečný a užitečný pro téměř kohokoliv. Pečlivě naplánovaná a individuálně promyšlená cvičební jednotka s tímto přístrojem může urychlit uzdravení a zabránit zranění z opakovaných vadných pohybových stereotypů.

Z dosavadních, prozatím krátkých, zkušeností pracovníků rehabilitace přerovské nemocnice s touto pracovní metodou, se ukázala jako velice přínosná. A to jak pro klienta, kterému umožňuje cvičit bezbolestně, v polohách a intenzitou jemu přijatelnou, tak i pro samotného terapeuta, který má díky závěsnému systému obě ruce volné a tím může lépe korigovat polohu klienta a správnost provedení cviků. Klienty je metoda velice pozitivně vnímána a mnozí uvádí okamžitý efekt bezprostředně po cvičení.

Ke cvičení je nutno se předem objednat, a to telefonicky na recepci rehabilitačního oddělení přerovské nemocnice na čísle 581 271 113. Pacient si pouze přinese doporučení – žádanku na rehabilitaci od svého praktického, či odborného lékaře, i výsledky již absolvovaných vyšetření.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: