Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov zve zájemce o vyšetření očí na Den prevence zeleného zákalu

18.4.2016

Zájemci z Přerova a okolí si mohou v pátek 22. dubna nechat bezplatně vyšetřit své oči. Oční oddělení Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, pořádá preventivní a osvětovou akci - Den prevence zeleného zákalu, která se zaměří na preventivní vyšetření nitroočního tlaku i zlepšení informovanosti ohledně příznaků a léčby glaukomu neboli zeleného zákalu. Toto onemocnění je druhou nejčastější příčinou slepoty na světě a pouze prevence a včasná diagnóza může jeho případným negativním dopadům zabránit.

 „Smyslem Dne prevence zeleného zákalu je nabídnout bezplatné vyšetření všem, kteří doposud s návštěvou lékaře váhali. Pokud se zelený zákal odhalí včas, bez nadsázky to může člověku zachránit zrak. Zároveň ale chceme mezi všemi příchozími šířit i osvětu týkající se příznaků, prevence, metod diagnostiky i léčby zeleného zákalu, tak aby informace mohli předávat dál například svým blízkým či známým,“ vysvětluje MUDr. Monika Daňková, primářka očního oddělení Nemocnice Přerov.

Hlavní příčinou zeleného zákalu je zvýšený nitrooční tlak, který nemusí být pacientem vůbec pozorovatelný. Zdravotníci jej však mohou odhalit pomocí bezbolestného měření nitroočního tlaku, které ihned ukáže výsledky. Toto vyšetření nabídne Nemocnice Přerov v rámci Dne prevence zeleného zákalu zdarma a navíc budou mít všichni zájemci možnosti prohlédnout si oční oddělení a konzultovat svůj zdravotní stav s odborníky.

„Rizikovými skupinami pro vznik zeleného zákalu jsou osoby starší 65 let, a to zejména ženy, u kterých se glaukom vyskytuje nejčastěji. Více jsou ohroženi také diabetici, lidé s nízkým krevním tlakem a ti, v jejichž rodině se zelený zákal vyskytl. Postihnout ale může kohokoliv,“ doplňuje MUDr. Daňková s tím, že preventivní vyšetření glaukomu by měli i zdraví jedinci absolvovat alespoň jednou za tři roky.

Jedinečnou možnost bezplatného očního vyšetření nitroočního tlaku bude oční oddělení nabízet v pátek 22. dubna od 8.00 do 12.00 hodin, a to na svém pracovišti v Nemocnici Přerov, Dvořákova 75, budova VII.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: