Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Zelený i šedý zákal léčí oční lékaři Nemocnice Přerov novým moderním laserem

21.10.2016

Novým moderním přístrojem se může pochlubit Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL. Zdejší oční oddělení rozšířilo své přístrojové vybavení o další důležitý přístroj - Nd:YAG laser. Vybavení v hodnotě více než jednoho miliónu korun bude využito při léčbě zeleného i šedého zákalu.

„Moderní přístroj bude hojně využíván v profylaxi zeleného zákalu, jelikož dokáže oddálit popř. úplně zastavit některých typů tohoto vážného očního onemocnění. Dále je používán k řešení tzv. druhotného šedého zákalu,“ říká primářka očního oddělení přerovské nemocnice MUDr. Monika Daňková s tím, že toto onemocnění vzniká v odstupu několika let po operaci šedého zákalu a způsobuje opětovné zhoršení zraku. „Tímto přístrojem jsme opět schopni navrátit zrakovou ostrost na původní úroveň po operaci, a tak zkvalitnit pacientův život,“ doplnila.

Zákrok na přístroji je nebolestivý, šetrný a pro pacienta představuje minimální zátěž. Zhruba hodinu po výkonu může pacient odcházet do domácího léčení a již další den může nastoupit do práce. „Počítáme, že týdně provedeme zákrok u zhruba 10 pacientů, kterým se kvalita života výrazně zlepší,“ uvedla primářka s tím, že součástí nového laseru je moderní elektronický stolek pro nájezd invalidního vozíku s pacientem a jeho bezpečné polohování při laserovém zákroku.

„Jedná se o moderní laser, který zkvalitní péči o pacienty nejen našeho zdravotnického zařízení, ale i pacientů soukromých očních lékařů přerovského a hranického regionu,“ dodala MUDr. Monika Daňková. Zájemci o laserový zákrok se mohou na oční oddělení Nemocnice Přerov objednat na telefonním čísle 581 271 437, přičemž je zapotřebí doporučení lékaře. Zákrok pomocí nového přístroje je plně hrazen zdravotními pojišťovnami.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: