Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Pacienty v Nemocnici Přerov už rok hlídá ochranka

27.10.2016

Vyšší bezpečnost i menší počet nebezpečných konfliktů evidují aktuálně v Nemocnici Přerov, která je členem skupiny AGEL. Za změnou stojí spolupráce s bezpečnostní agenturou, která začala před rokem prostory nemocnice hlídat. Během dvanácti měsíců spolupráce zasahovala ochranka především při výtržnostech způsobených opilými či agresivními pacienty a návštěvníky, ale také například dostala z areálu nemocnice pryč nevítané bezdomovce.

„Zaměstnanci bezpečnostní agentury hlídají nemocnici především v těch nejrizikovějších dnech, což je pátek, sobota, neděle a svátky. Během této doby dělají pracovníci ochranky pravidelné obchůzky po celém areálu nemocnice a navíc jsou připraveni kdykoliv zareagovat na jakýkoliv vzniklý incident,“ říká Mgr. Zuzana Krčková, hlavní sestra Nemocnice Přerov, a dodává: „Rozhodně nám tento způsob spolupráce vyhovuje, protože díky ní máme v nemocnici větší pocit bezpečí.“

Spokojeni jsou přitom jak zdravotníci, tak i pacienti, kteří v minulosti mohli být vystaveni riziku například při konfliktu vzniklém v čekárně nebo jiných společných prostorách. Dnes je v nemocnici situace daleko lepší. Počet incidentů, u kterých pracovníci bezpečnostní agentury zasahují, se v posledních dvanácti měsících snížil a navíc je dnes bezpečně řeší profesionální pracovníci ochranky namísto zdravotníků. A tím seznam benefitů nekončí. Z areálu nemocnice totiž zmizeli i bezdomovci, kteří se zde v minulosti po nocích ukrývali. 

„Všechny situace se snažíme vždy vyřešit mírovou cestou, ne vždy se to ale podaří, a tak občas musí naši zaměstnanci využít i razantnější kroky a někdy přivolat i policii. Zatím ale nedošlo naštěstí k žádnému obzvláště závažnému incidentu. V tomto případě hraje velkou roli také prevence,“ uvedl provozní ředitel bezpečnostní agentury Berserk Security David Šmíd, který je po prvním roce se spoluprací s nemocnicí spokojen, stejně jako vedení nemocnice.

S ohledem na pozitivní výsledky i vzájemnou spokojenost bude proto ochranka v nemocnici přítomna i nadále, a to znovu v nejkrizovějších časech, od pátku do neděle a také o svátcích vždy mezi 22. a 6. hodinou ranní. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: