Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V Nemocnici Přerov se v roce 2016 narodilo 857 dětí

2.1.2017

Natálie, Tereza, Matyáš, Tomáš, ale i Amy či Johann. To jsou jména některých z 857 dětí, které přišly v roce 2016 na svět v Nemocnici Přerov, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo celkem 395 děvčat a 462 chlapců, z toho jeden pár dvojčat. Ve srovnání s rokem 2015 přitom porodnost v přerovské nemocnici vzrostla, a to konkrétně o 55 dětí. Dlouho na sebe nenechalo čekat ani první miminko letošního roku. Malý Marek Beneš se narodil ve 2:22 hodin, vážil 3260 gramů a měřil 50 centimetrů.

Nejplodnějším měsícem byl v uplynulém roce měsíc červenec, ve kterém přišlo na svět celkem 86 dětí, z toho jeden pár dvojčat, která se stala vůbec jedinými dvojčaty narozenými v roce 2016 v Nemocnici Přerov. Naopak nejméně dětí přišlo na svět v právě uplynulém prosinci, kdy se narodilo pouze 56 dětí. „Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla ta tradiční, česká, jako je Tereza, Eliška, Natálie, Matyáš či Tomáš. Nouze ale nebyla ani o několik méně obvyklých jmen. V roce 2016 jsme zapisovali například jména jako Johann, Viliam, Katie, Amy či Sofie-Florentýna,“ prozrazuje Mgr. Radmila Šimoníková, vrchní sestra porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice Přerov.

Prvním miminkem letošního roku se pak stal malý Marek Beneš, který přišel na svět 1. ledna, 22 minut po druhé hodině ranní. Jeho maminka přijela do Nemocnice Přerov rodit z Hranic na Moravě. Více než třicetikilometrová cesta, kterou letošní první rodička absolvovala, přitom není u nastávajících maminek v Nemocnici Přerov nijak výjimečná. S oblibou zde totiž dojíždějí rodit maminky z Lipníku nad Bečvou, Hranic na Moravě, Olomouce, Kroměříže i Holešova.

Prvnímu miminku a mamince přišla za vedení Nemocnice Přerov popřát hlavní sestra Mgr. Zuzana Krčková, která rodině předala také drobné dárky pro miminko i maminku.

Porodnice Nemocnice Přerov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.

Porodnice je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň organizuje předporodní kurzy, cvičení před i po porodu, intenzivně podporuje kojení a provozuje bezplatnou laktační poradnu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: