Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov rozdá dárcům krve na Josefa večeři pro dva i dárky od pivovaru

10.3.2017

Krev je v řadě případů nezbytná k záchraně lidských životů, bohužel dárců krve je v České republice dlouhodobě nedostatek. Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL, proto nyní připravila speciální akci pro dárce krve spojenou s oslavami svátku svatého Josefa. Všichni Josefové, kteří přijdou do Nemocnice Přerov ve středu 15. března darovat krev, dostanou zdarma dárek od pivovaru Zubr. Zároveň všichni prvodárci, bez ohledu na jméno, mohou v tento den vyhrát poukaz na večeři pro dvě osoby.

„Starší pravidelní dárci krve odcházejí a mladí bohužel nepřicházejí. Každý rok takto celorepublikově odejde zhruba deset procent dárců, kteří chybí. Snažíme se proto oslovit zejména mladé prvodárce, kteří by nám ideálně mohli pomoci rozšířit základnu pravidelných dárců na Přerovsku,“ vysvětluje MUDr. Štefan Repovský, primář transfúzní stanice Nemocnice Přerov.

Kromě dobrého pocitu z ušlechtilého skutku proto aktuálně připravila Nemocnice Přerov pro své prvodárce i lákadlo v podobě možnosti vyhrát poukaz na večeři pro dvě osoby v restauraci U Labutě. „Šance na výhru jsou slušné, prvodárců registrujeme v průměru pětadvacet až třicet měsíčně,“ dodává MUDr. Štefan Repovský s tím, že příjemný dárek zároveň čeká na všechny Josefy, kteří svůj svátek přijdou oslavit dobrým skutkem v podobě darování krve. Každý dárce jménem Josef totiž dostane ve středu 15. března na transfúzní stanici Nemocnice Přerov drobný dárek od pivovaru Zubr.

 „Prvodárců si nesmírně ceníme. Ale stejně důležití jsou pro nás i pravidelní dárci a všichni, kteří dárcovství krve podporují a propagují - ať už mezi spolupracovníky, rodinnými příslušníky nebo přáteli. Takto nám mohou pomoci i ti, kteří sami darovat krev nemohou,“ uzavírá MUDr. Štefan Repovský.

Zájemci o prvodárcovství krve mohou na transfuzní stanici Nemocnice Přerov přijít bez objednávky v odběrové dny - tedy v úterý či středu, případně se mohou objednávat telefonicky na čísle 581 271 103 nebo e-mailem na transfuzni@npr.agel.cz.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 2000 korun za každý odběr.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: