Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Dětské oddělení Nemocnice Přerov žije Velikonocemi

12.4.2017

Kraslice na parapetech, zajíčci i kuřátka na nástěnkách, program plný tvoření a povídání o Velikonocích. I tak může vypadat nemocniční oddělení – konkrétně dětské oddělení Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL. Sváteční program a aktivity spojené s Velikonocemi si pro malé pacienty připravili zdejší zdravotníci, kteří se tak snaží přinést Velikonoce i k lůžkům těch dětí, které nemohou být během svátečního období doma.

„Svátky, narozeniny i veškeré svátky slavíme vždy i s našimi malými pacienty na oddělení, kteří nemohou být v těchto dnech doma. A Velikonoce určitě nebudou výjimkou. V tomto týdnu jsme začali se zdobením nástěnek, vyrábíme zajíce a kuřátka v různých velikostech, malujeme vajíčka na papíře, vybarvujeme omalovánky a obarvujeme i skutečná vyfouknutá vejce, která s dětmi různě zdobíme,“ prozrazuje Bc. Jana Fialová, vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Přerov.

 

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie. Kromě výtvarných činností si pak v tomto týdnu mohou malí pacienti poslechnout velikonoční pohádky, říkadla a písničky, skládat puzzle s jarní tématikou nebo hledat ztracená vajíčka ve společenské hře Pio, Pio. Starší děti se pak seznamují s tradicemi Velikonoc i s velikonočními symboly a své nabyté znalosti si ověřují ve Velikonočním testu.

 

„Vše kolem svátku jara nás zajímá a oprašujeme i mnohé zapomenuté tradice. Například ve středu se nebude nikdo mračit a ve čtvrtek si dáme všichni k obědu špenát,“ uzavírá Bc. Jana Fialová s tím, že smyslem těchto aktivit je zpříjemnit pobyt v nemocnici těm dětem, u kterých zdravotní stav neumožňuje propuštění do domácí péče.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: