Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Onkologická ambulance v Nemocnici Přerov rozšířila ordinační dobu

30.5.2017

O další den v týdnu rozšířila v těchto dnech ordinační dobu onkologická ambulance v Nemocnici Přerov, která patří do skupiny AGEL. Pacienti tak mohou kromě středy využívat služeb ambulance nově také ve čtvrtek.

Po tom, co došlo v únoru letošního roku v Přerově k uzavření privátní onkologické ambulance, převzala péči o tyto ambulantní pacienty Fakultní nemocnice v Olomouci. Pro nemocné a často i osoby starší je však dojíždění namáhavé.

„Rozhodli jsme se proto také hledat cestu, jak těmto pacientům pomoci. Bohužel nemocnice v posledních 20 letech odbornou onkologickou péči neposkytovala a neměla ji nasmlouvánu se zdravotními pojišťovnami. Ihned v únoru nám však vyšlo vstříc pracoviště radiační onkologie prostějovské nemocnice a lékařka-onkoložka za přerovskými pacienty dojíždí jednou týdně. Nyní jsme ve spolupráci s tímto oddělením rozšířili ordinační dobu o další den,“ uvádí MUDr. Štefan Repovský, člen představenstva společnosti Středomoravské nemocniční, do které patří nemocnice v Přerově, Prostějově a ve Šternberku.

Nemocnice Přerov podniká i další kroky za účelem posílení poskytované onkologické péče. Jeden z lékařů Nemocnice Přerov byl nyní zapsán do specializovaného postgraduálního vzdělávacího programu v oboru onkologie. Toto vzdělávání však trvá nejméně čtyři roky. „Intenzivně proto sháníme lékaře s onkologickou specializací a samozřejmě také jednáme se zdravotními pojišťovnami. Věřím, že na podzim se nám opět podaří rozšířit provoz onkologické ambulance o další den v týdnu,“ poodhaluje plány MUDr. Štefan Repovský.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: