Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Onkologická ambulance v Nemocnici Přerov je pro pacienty otevřena nově po celý týden

15.11.2017

Pět dní v týdnu bude nyní po dalším rozšíření ordinačních hodin lidem k dispozici onkologická ambulance v Nemocnici Přerov, která patří do skupiny AGEL. K tomuto kroku mohlo vedení nemocnice přistoupit díky dalšímu personálnímu posílení.

Po tom, co došlo v únoru letošního roku v Přerově k uzavření privátní onkologické ambulance, bylo zhruba šest tisíc pacientů z Přerova a okolí převzato do péče Fakultní nemocnice v Olomouci. Pro nemocné, velmi často seniory, bylo dojíždění do krajského města namáhavé. Také přerovská nemocnice se proto rozhodla hledat cestu, jak těmto pacientům pomoci. „Bohužel nemocnice v posledních více než 15 letech neměla vlastní onkologickou ambulanci, a tak zánik jediného onkologického pracoviště v regionu znamenal vážný problém i pro pacienty nemocnice. Ihned v únoru nám však vyšlo vstříc pracoviště radiační onkologie prostějovské nemocnice a mohli jsme tak péči poskytovat nejprve jeden, poté dva dny v týdnu,“ uvedl MUDr. Jiří Ševčík, místopředseda představenstva společnosti Středomoravské nemocniční, která provozuje nemocnici v Přerově, Prostějově i ve Šternberku. Nyní je nově onkologická ambulance lidem k dispozici od pondělí do pátku.

Vedení přerovské nemocnice se nyní podařilo pro onkologii získat další erudované odborníky v čele s primářkou MUDr. Renatou Neumanovou, Ph.D., MBA, která působila např. ve Fakultní nemocnice v Brně či v Nemocnici Znojmo.

„Zároveň došlo také k modernizaci prostředí ambulance, kde jsme investovali 200 tisíc korun do úprav hygienického a sociálního zázemí. Do budoucna bychom rádi onkologickou péči o obyvatele Přerova a okolí ještě více posílili o poskytování chemoterapie, což bude znamenat vybudování infuzního stacionáře,“ poodhalil plány do budoucna MUDr. Jiří Ševčík.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: