Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Ježíšek nezapomíná ani na děti v nemocnici Přerov

22.12.2017

Dětští pacienti v Nemocnici Přerov se na Vánoce těší stejně jako ostatní z jejich vrstevníků. Část z nich je sice nebude moci oslavit doma, to ale neznamená, že je nestráví v kruhu rodiny, s dárky, pohádkami a svátečními dobrotami. Zaměstnanci nemocnice totiž pro hrstku dětí, které každoročně na Štědrý den zůstávají v nemocnici, připravují mimořádný sváteční režim, v rámci kterého zavítá duch Vánoc i k lůžkům nemocných.

„Hlavně na Štědrý den se snažíme všem dětem umožnit propuštění domů. Pokud to ale zdravotní stav opravdu nedovoluje, snažíme se alespoň přenést co nejvíce vánoční atmosféry tady k nám na oddělení - ať už je to výzdoba, cukroví, vánoční tvoření, pohádky, dárečky, nebo i přítomnost blízkých,“ vysvětluje Bc. Jana Fialová, vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení nemocnice Přerov, s tím, že v nemocnici stráví Štědrý okolo pěti dětí.

O adventní ani vánoční atmosféru však malí pacienti nepřijdou. Na začátku prosince za dětmi již tradičně přichází Mikuláš, v adventním období děti tvoří vánoční dekorace i přáníčka a letos zahrnul program dokonce i divadelní vystoupení či vánoční klauniádu. V pátek 22. prosince pak proběhne na dětském oddělení zpívání koled s vánoční nadílkou, která se dočká opakování i na Štědrý den.

Na Štědrý den budou mít děti zároveň na oddělení připravené cukroví, koledy, dárkové balíčky a samozřejmě i stromeček. K večeři děti dostanou tradiční rybu a bramborový salát, případně rybu a bramborovou kaši. V tento den navíc platí i mimořádné návštěvní hodiny, kdy rodiče mohou strávit s dětmi celý den a třeba si i oslavit Vánoce sami na pokoji, v rodinném kruhu a soukromí.

„Vánoce by neměly být o dárcích, ale právě o společně stráveném čase a rodinné pohodě. A byť jsou v tomto ohledu možnosti při hospitalizaci omezené, snažíme se každé rodině vyjít vstříc a umožnit našim malým pacientům prožít Vánoce co nejpříjemněji," uzavírá Bc. Jana Fialová.

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: