Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov slavnostně otevřela zmodernizované Hematologicko-transfúzní oddělení

22.1.2018

Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, po devítiměsíční rekonstrukci dnes slavnostně otevřela Hematologicko-transfúzní oddělení. Díky modernizaci a změně dispozičního uspořádání objektu mají nyní dárci krve nebo krevní plazmy a také personál k dispozici moderní prostředí a mnohem větší komfort během samotných odběrů a vyšetření. Rekonstrukce oddělení včetně pořízení nábytku přišla na více než 13 miliónů korun, přičemž investorem byl Olomoucký kraj.

Na Hematologicko-transfúzním oddělení byly vybudovány nové moderní  prostory pro dárce i  personál s centrální  recepcí a vyvolávacím systémem. „Lidé jistě ocení celkovou modernizaci prostředí, která přinese pacientům i zaměstnancům daleko vyšší komfort během pobytu na transfúzní stanici,“ řekl MUDr. Jiří Ševčík, místopředseda představenstva Středomoravské nemocniční, pod kterou přerovská nemocnice patří.

Během devět měsíců trvající  rekonstrukce došlo ke kompletní výměně oken, změně dispozice pracovišť a zvýšení  počtu  odběrových lůžek  ze čtyř na šest. „Rekonstrukce Hematologicko-transfúzní oddělení se uskutečnila po zhruba 18  letech od posledních úprav a byla plánována vzhledem ke změně struktury odběrů, navýšení počtu dárců krve a novým provozním a technickým požadavkům na tato pracoviště,“ doplnil MUDr. Ševčík.

Náročná rekonstrukce probíhala v průběhu loňského roku. Bylo přitom nezbytné zajistit náhradní prostory pro odběrové činnosti v areálu nemocnice. „Díky tomu mohl být zachován provoz Hematologicko-transfúzního oddělení v plném rozsahu a byly tak zajištěny dodávky krve pro zdravotnická zařízení Olomouckého kraje,“ uvedl MUDr. Štefan Repovský, primář Hematologicko-transfúzního oddělení.

Slavnostního otevření se kromě vedení společnosti AGEL a společnosti Středomoravská nemocniční zúčastnil také hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. „Za krátkou dobu jsem v přerovské nemocnici na slavnostním otevření investice již podruhé. Jsem rád, že se vždy jednalo o smysluplný projekt, který občanům přinese mnoho užitku,“ sdělil přítomným hejtman Olomouckého kraje.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: