Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V Nemocnici Přerov vyšetřují novým moderním počítačovým tomografem

6.3.2018

Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, uvedla do provozu moderní počítačovou tomografii (CT přístroj) firmy Siemens. Nové vybavení na radiodiagnostickém oddělení patří k modernějším na trhu a umožní zvýšit kvalitu léčebné péče v přerovské nemocnici. Přístroj, který nahradil starší typ z roku 2006, přišel na zhruba 12 miliónů korun.

Počítačový tomograf vyšší generace nabízí pacientům a zdravotnickému personálu řadu výhod. „Tomograf je vybaven novějším softwarem, což nám umožní vyšetřit pacienta v kratším čase a zredukovat dávku rentgenového záření dle velikosti pacienta. Na novém přístroji máme k dispozici software pro virtuální kolonoskopii, která může pomoci vyšetřit tlusté střevo u pacientů, u kterých nelze provést vyšetření kolonoskopie gastroenterologem. A dále software pro vyhodnocení ložisek v plicích, software pro cévní analýzu u vyšetření tepenného systému,“ uvádí výhody nového přístroje primářka radiodiagnostického oddělení MUDr. Romana Tarnoczy s tím, že v přerovské nemocnici je ročně na počítačovém tomografu vyšetřeno okolo 4,5 až 5 tisíc pacientů.

Počítačový tomograf funguje na principu rentgenového záření a je využíván k detailnímu zobrazení orgánů lidského těla, zejména k rutinnímu vyšetření mozku, břicha, pánve a páteře, dále umožní vyšetření tepenného a žilního systému. Vyšetření pomocí CT dále umožňuje sledovat v čase účinnost léčby u onkologických pacientů, a tím pomoci nastavit optimální léčbu těchto pacientů.

Nové CT umí snímat 64 řezů najednou s vysokou obrazovou kvalitou, rychlostí a kapacitou. „Výhodou je kvalita pořízených snímků. Dalším plusem je také portálové řešení, díky kterému se lékaři mohou připojit k vyhodnocovacím stanicím na kterémkoliv počítači na oddělení a prohlížet si data i v trojrozměrných rekonstrukcích,“ dodala primářka.

Nákupem nového CT přístroje byla v přerovské nemocnici dokončena přístrojová modernizace Radiodiagnostického oddělení, a to včetně digitalizace provozu a kompletní rekonstrukce. Oddělení také již druhým rokem provádí specializovaná vyšetření magnetickou rezonancí, pro jejíž pracoviště byl v areálu nemocnice vybudován zcela nový samostatně stojící pavilon. Výsledkem všech těchto investičních akcí je výrazné zvýšení kvality, rychlosti a dostupnosti prováděných vyšetření a poskytnutí vyššího komfortu pro pacienty i personál.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: