Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov startuje už popáté kurz cvičení pánevního dna

22.8.2018

Neplodnost, komplikace během těhotenství, bolesti při menstruaci či sexuálním styku, ale i inkontinenci či bolesti zad pomáhá již několik měsíců odborně řešit speciální kurz Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL. Cvičení zaměřené na zlepšování funkce svalů pánevního dna zařadila nemocnice do své nabídky letos na jaře a od té doby eviduje kontinuální zájem ze strany žen z celého Přerovska.

„Ženy k nám nejčastěji přivádí problémy s inkontinencí či neplodností, velká část z nich ale hovoří také o bolestivé menstruaci, bolesti bederní páteře či kostrče, nebo i bolestivém sexuálním styku. Část pacientek k nám také přichází po gynekologických operacích,“ vysvětluje Bc. Jana Studeníková, vedoucí fyzioterapeut Nemocnice Přerov.

Obsahem kurzu je jednak cvičení pro posílení pánevního dna, ale i výklad a ukázka funkce svalů pánevního dna na anatomickém modelu. Nedílnou součástí kurzu je pak i edukace ohledně zažitých nesprávných pohybových stereotypů a návyků nebo různých mýtů a nepravd. Kurz přitom probíhá v malé skupině účastnic s individuálním přístupem terapeutky.

„Účastnice kurzu obecně vítaly hlavně širokou škálu cviků na posílení svalů pánevního dna, ale i cvičení k uvolnění pánve, kostrče a bederní páteře a v neposlední řadě také různá relaxační cvičení pro uvolnění celého těla a mysli,“ prozrazuje Jana Studeníková s tím, že ke cvičení jsou využívány mimo jiné i pomůcky jako jsou overbally, gymnastické míče či therabandy.

Kurz, který probíhá dvakrát v týdnu po dobu jednoho měsíce, přitom přináší viditelné výsledky. „Ženy, které kurzem prošly, si pochvalují, že již v průběhu kurzu došlo k významnému zlepšení funkce pánevního dna, ale i mírnění dalších obtíží, které je do kurzu přivedly. Shodly se, že kurz byl dobrou investicí do jejich zdraví a budou jej doporučovat i svým známým, což je pro nás tou nejlepší vizitkou,“ uzavírá Jana Studeníková s tím, že s ohledem na zájem ze strany veřejnosti nemocnice pořádá již pátý kurz v řadě.

Zájemci o cvičení pánevního dna se mohou i nadále přihlašovat či informovat na telefonním čísle 581 271 113. Kurz o osmi lekcích probíhá dvakrát v týdnu po dobu jedné hodiny, a to vždy v úterý a čtvrtek od 14 do 15 hodin v tělocvičně rehabilitačního oddělení Nemocnice Přerov. Cena kurzu je 1400 korun.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: