Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Zdravotníci Nemocnice Přerov budou učit, jak zachránit život

10.10.2018

Jak zachránit život v případě zranění či vážných zdravotních obtíží budou učit zájemce zdravotníci z oddělení ARO a JIP interních oborů Nemocnice Přerov, člena skupiny AGEL. Dvouhodinový kurz první pomoci se bude konat ve středu 24. října a je určen všem zájemcům z řad veřejnosti.

„Účastníky kurzu naučíme správnou techniku dýchání a nepřímé srdeční masáže. K výuce používáme moderní figurínu,“ řekla Bc. Bronislava Budinová, hlavní sestra Nemocnice Přerov s tím, že kurz učí správným postupům při nejčastějších život ohrožujících situacích.

„Učíme, jak postupovat při úrazu elektrický proudem, jak zajistit místo dopravní nehody, anebo jak postupovat při zlomeninách a masivním krvácení. To jsou všechno stavy, u kterých právě rychle a správně provedená první pomoc rozhoduje o životě či smrti,“ vysvětlila hlavní sestra Bc. Bronislava Budinová.

Kurzisté dostanou také informace, co dělat, pokud se třeba jejich blízký otráví oxidem uhelnatým, anebo pokud se někdo topí.

Aby se všichni účastníci dvouhodinového kurzu vše potřebné naučili a vyzkoušeli, je ve skupině maximálně 12 lidí. Přihlásit se mohou přes webové stránky nemocnice nemocniceprerov.agel.cz. Kurz, který je připraven na středu 24. října, začne v 15 hodin v přednáškovém sále nemocnice, v budově stravovacího provozu. Cena kurzu je 300 korun, splatná na místě. Podrobnější informace mohou zájemci získat na telefonním čísle 581 271 211.

Nemocnice kurzy první pomoci organizuje dvakrát ročně a proškolí tak asi dvě desítky lidí každý rok. „V poslední době stoupl zájem o kurzy také ze strany institucí, zejména školství, pro které nemocnice dělá kurzy na míru přímo v dané organizaci,“ dodala Bc. Bronislava Budinová.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: