Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Diabetikům poradí, jak si vychutnat vánoční cukroví

12.11.2018

Recepty na diabetické cukroví a koláče i rady ohledně proleženin budou k dispozici na akci nazvané Den prevence diabetu, Stop dekubitům, který na úterý 13. listopadu připravuje Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL.

„Lidé s potvrzeným diabetem se nejčastěji ptají, zda a v jaké formě mohou sladké, aby si pochutnali a neošidili se třeba i o vánoční cukroví a zároveň, aby jim tato tradice zdravotně neublížila. Na akci jim dáme nejen recepty, ale mohou vyzkoušet i námi připravené nejrůznější diabetické produkty, koláče i ono cukroví. Připravena bude i ochutnávka čajů,“ prozrazuje Bc. Bronislava Budinová, hlavní sestra Nemocnice Přerov.

Den prevence diabetu, Stop dekubitům se uskuteční v úterý 13. 11. od 8:30 do 11:30 hodin v budově ředitelství Nemocnice Přerov.  Návštěvníci si zde mohou nechat změřit hladinu krevního cukru a tlaku a připraven bude také nutriční terapeut, který poradí, jak na správné stravování. Akce je určena jak pro lidi s diagnostikovaným diabetem, tak i pro ty, kteří si jen chtějí prověřit svůj zdravotní stav, případně mají podezření, že by mohli být v rizikové skupině. Těm všem poradí zdravotnický personál, případně jim již doporučí konkrétní lékaře.

Kromě diabetu je den prevence zaměřený také na problematiku dekubitů, tedy proleženin. Propojení témat přitom není náhodné. „Právě diabetici bývají náchylní na různé otlaky a mohou se u nich tvořit právě i dekubity. Zapojujeme se tak do celosvětového dne Stop dekubitům, jehož cílem je především prevence a včasné informování, kterými lze včas těmto problémům předejít,“ dodala Bc. Bronislava Budinová s tím, že k dispozici budou i ukázky nejrůznějších antidekubitních pomůcek či třeba speciální postel.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: