Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov nabídne o Velikonocích pozornost pro dárce krve

10.4.2019

Na všechny dárce krve a krevních složek, kteří přijdou na sazometnou středu darovat krev či plazmu do Nemocnice Přerov, čeká příjemné velikonoční překvapení. Pro dobrovolníky z řad pravidelných dárců i prvodárců zdravotníci připravili nejen velikonoční dekorace a atmosféru, ale i drobné dárečky.

Velikonoční odběr v Nemocnici Přerov proběhne ve středu 17. dubna od 6 do 8 hodin, kdy mohou zájemci darovat krev i krevní plazmu. Za svůj šlechetný čin pak dostanou všichni příchozí v rámci předvelikonočních oslav kromě tradičních benefitů i malý dárek.

 „Velikonoční překvapení máme připraveno jak pro naše stávající, tak i pro nové dárce, které přivítáme obzvláště rádi. Obecně v České republice je nedostatek zejména mladých dárců, samozřejmě ale budeme rádi za každého zájemce, který přijde darovat krev nebo k darování motivuje ostatní,“ říká primář hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Přerov MUDr. Štefan Repovský s tím, že na velikonoční odběry je vhodnější se předem objednat. Pro objednávky je zájemcům k dispozici telefonní číslo 581 271 103 nebo e-mail transfuzni@npr.agel.cz. Výjimkou jsou noví dárci, kteří se objednávat nemusí nikdy a dveře na transfuzní oddělení mají otevřené každý odběrový den.

Dárcem krve či plazmy se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. „S sebou k odběru potřebuje každý zájemce jen občanský průkaz a kartičku pojišťovny. Před samotným odběrem je pak dobré se doma lehce najíst, nechodit tedy na lačno, jak se občas prvodárci mylně domnívají, a dodržet dostatečný příjem tekutin,“ dodává MUDr. Repovský.

Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení nebo odpočet ze základu daně z příjmu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: