Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Magnetická rezonance Nemocnice Přerov vyšetřila již tisíce pacientů

6.8.2019

Celkem 1 508 pacientů prošlo v prvním pololetí letošního roku vyšetřením na magnetické rezonanci v Nemocnici Přerov, která je součástí skupiny AGEL. Moderní pracoviště bylo v nemocnici vybudováno teprve nedávno a pacientům slouží od počátku roku 2017. Za dobu svého fungování si zde našli cestu pacienti nejen z Přerova, ale běžně na vyšetření dojíždějí také pacienti ze Zlína, Kroměříže, Brna či Hodonína.

Nové, vzdušné prostory, moderní prostředí, stejně jako moderní přístroj – to vše si pacienti na magnetické rezonanci, která je součástí radiodiagnostického oddělení přerovské nemocnice, pochvalují. Ta po zavedení pracoviště podstatně zvýšila možnosti, rozsah, kvalitu i komfort prováděných vyšetření.

Od svého vzniku ošetřilo pracoviště magnetické rezonance v přerovské nemocnici více než 6 300 pacientů. „Za první pololetí letošního roku jsme vyšetřili 1 508 pacientů, z toho 77 dětí do 18 let. Nejčastěji vyšetřujeme pacienty s neurologickými potížemi, a to pro bolesti páteře nebo hlavy, celkem jich bylo přes 1 100. Další častou indikací jsou bolesti kloubů, nejčastěji kolen nebo ramen, takových pacientů jsme ošetřili 260. A přes 80 osob podstoupilo vyšetření břišních nebo pánevních orgánů,“ uvádí vedoucí radiologická laborantka Bc. Milena Matelová s tím, že pracoviště kvůli vytíženosti prodloužilo také svou provozní dobu, kterou přivítali především pracující pacienti. „Nyní máme letní provoz, ale s novým školním rokem opět nabídneme odpolední objednávky,“ doplnila Bc. Matelová.

Délka vyšetření na magnetické rezonanci závisí podle vyšetřované oblasti, vždy však záleží na rozsahu případného onemocnění a velmi důležitá je i spolupráce pacienta. Dvacet minut například trvá vyšetření páteře, půl hodiny vyšetření mozku, kolene, kotníku či ruky a více než hodinu vyšetření jater či břicha s aplikací kontrastní látky intravenózně.

Do přerovské nemocnice dojíždí na magnetickou rezonanci pacienti nejen z Přerovska, ale v polovině případů se jedná o klienty z různých regionů, ať už z Olomouckého kraje, Hodonína, Brna, Kroměříže, Zlína, Valašského Meziříčí, tak dokonce z Prahy. „Přicházejí k nám také lidé s žádankou od lékařů fakultních nemocnic (Brno, Praha, Ostrava, Olomouc). Tito pacienti tak nemusí do fakultní nemocnice jet znova čistě kvůli vyšetření na rezonanci, ale diagnostická vyšetření absolvují v místě, které je blíže jejich bydlišti anebo využijí našich kratších čekacích lhůt. Dříve jezdili přímo do fakultních nemocnic, nyní od nás odchází již vyšetřeni a obrazovou dokumentaci posíláme přímo na daná pracoviště, tedy pokud existuje počítačové spojení mezi nemocnicemi. Jinak dostává pacient snímky na CD,“ dodává Milena Matelová.

Radiodiagnostického oddělení Nemocnice Přerov v loňském roce provedlo dále přes 43,5 tisíce rentgenových vyšetření, přes 15,5 tisíce sonografických a přes 5,5 tisíce CT vyšetření.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: