Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Jeden tým, stovky jídel denně. Stravovací provoz přerovské nemocnice efektivně reagoval na epidemiologická opatření

22.4.2020

Na epidemiologickou situaci spojenou s COVID-19 musely v přerovské nemocnici aktivně reagovat také profese, které nejsou primárně spojené se zdravotnictvím. Změnit systém práce bylo zapotřebí ve stravovacím provozu v Nemocnici Přerov, která je součástí skupiny AGEL. Nyní se zde pracuje v týmech, muselo také dojít ke změně logistiky vydávání obědů. Jejich počet sice klesl, nicméně práce kuchařů je v současné době náročnější, ale úspěšně ji zvládají i s rouškami na tváři.

V důsledku epidemiologické situace jsou kuchaři preventivně rozděleni do dvou týmu, které se střídají po jednom dni. V jedné směně jich tak pracuje méně, přitom musí zvládat více povinností za stejný čas. „Přesto ale svou práci zvládají velice dobře a zodpovědně,“ těší Jiřinu Poppovou, vedoucí nutriční terapeutku Nemocnice Přerov. „Obědy pro pacienty jsou na všechna standardní oddělení vydávány v tabletech, ale na oddělení, která jsou vyčleněna pro pacienty s COVID-19, je strava posílána v jednorázovém nádobí. Stejným způsobem je zajištěno stravování na těchto odděleních i pro zaměstnance,“ pokračuje vedoucí.

Ostatní zaměstnanci přerovské nemocnice i nadále chodí na polední jídlo do jídelny, ale každé nemocniční oddělení má na oběd přesně vyčleněný čas. Jídelní stoly jsou od sebe oddělené, před vstupem do jídelny se nachází dezinfekce na ruce.

I přes řadu nutných opatření došlo v nemocničním stravovacím provozu k minimálním změnám v nabídce, zaměstnanci si mohou pochutnat na jednom z pěti jídel, místo obvyklých šesti. „U pacientů zůstalo vše stejné, strava je jim připravována dle diet ordinovaných lékařem,“ uvedla Jiřina Poppová s tím, že před „koronavirem“ stravovací provoz v Nemocnici Přerov připravoval kolem 320 obědů pro pacienty a 340 obědů pro zaměstnance. Nyní její tým pro pacienty vaří 200 jídel a dalších 260 pro zaměstnance. „Práce v kuchyni je náročná i v běžném pracovním oděvu, ale všichni pracovníci stravovacího provozu přijali nynější opatření velice zodpovědně a svou práci zvládají i s rouškami,“ dodala na závěr stravovacího provozu Nemocnice Přerov.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: