Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice AGEL Přerov spustila unikátní SMART navigaci

25.10.2023

Nemocniční areály někdy připomínají spíše bludiště a orientace v nich může být pro pacienty a návštěvníky velmi složitá. Společnost AGEL proto v roce 2022 spustila ve své nemocnici v Ostravě-Vítkovicích pilotní projekt SMART navigace, která díky chytrým technologiím orientaci po nemocnici významně usnadňuje. Druhou nemocnicí, kde byla novinka zavedena, je Nemocnice AGEL Přerov, kde SMART řešení funguje od 10. října. „Společnost AGEL je jediným poskytovatelem zdravotní péče v České a Slovenské republice, který tímto způsobem navigace disponuje,“ říká manažer projektu Mgr. Pavel Michna, MBA s tím, že systém se postupně rozšíří do všech nemocnic skupiny AGEL v ČR i SR.

K tomu, aby mohl návštěvník SMART navigaci využít, postačí chytrý telefon nebo tablet s přístupem k internetu a QR čtečkou. Navigace je dostupná také na odkaze https://navigace.agel.cz/npr/ a na webových stránkách nemocnice pod záložkou Navigace v horní liště. „Návštěvník si v systému – klidně ještě v pohodlí domova anebo až na místě pomocí QR kódu – zvolí výchozí místo a cílový bod, a ten mu následně vyhledá tu nejlepší trasu, a to včetně slovního popisu. Systém je navíc schopen vyhledat nejvhodnější trasu také osobám se sníženou pohyblivostí, tedy s bezbariérovým přístupem,“ popisuje fungování systému manažer projektu Pavel Michna.

„Od novinky v podobě navigace si slibujeme, že tato vymoženost pacientům i návštěvám usnadní orientaci v prostorách naší nemocnice. Věříme také, že si k ní lidé najdou cestu stejně tak, jako při využívání v automobilech. Celkovou elektronizaci vnímáme jako dobrý směr do budoucna, který bude usnadňovat chod nemocnice a celkově tak zlepšovat přístupnost pacientům,“ říká MUDr. Jiří Ševčík, předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční, pod kterou přerovská nemocnice organizačně spadá.

Nový navigační systém v přerovské nemocnici představuje doplnění aktuálních navigačních prvků s cílem zjednodušit hledání požadovaného oddělení a snížit tak možný stres z návštěvy zdravotnického zařízení. Tvorba navigačního systému v přerovské nemocnici byla založena na úspěšném testování v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice, kde je systém hojně využíván, a to napříč generacemi. „Cílem skupiny AGEL je nejen zvyšování kvality zdravotnických služeb, ale také zavádění moderních technologií i mimo oblast přímého poskytování péče. Z uživatelského šetření, které jsme provedli mezi návštěvníky nemocnice v Ostravě – Vítkovicích, vyplynulo, že navigaci vnímají velmi pozitivně a její využívání zásadně zlepšuje jejich pohyb po areálu,“ vysvětluje manažer projektu Pavel Michna.

Společnost AGEL se chystá navigační SMART systém postupně rozšířit do všech svých nemocnic v České i Slovenské republice. Aktuálně se pracuje na implementaci v nemocnicích Prostějov a Šternberk, kde budou navigace pro návštěvníky dostupné už příští jaro.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: