Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Studenti Gymnázia Jakuba Škody si nechávají „pouštět žilou“ na transfuzním oddělení Nemocnice AGEL v Přerově

26.6.2024

Přerov, 26. června 2024: Hledá se maskot projektu Nechávám si pouštět žilou!, který se zrodí výsledkem spolupráce Gymnázia Jakuba Škody a Hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov za podpory města Přerov. Cílem projektu bylo zvýšit počet prvodárců a rozšířit základnu pravidelných dárců krve. Žáci gymnázia proto vytvořili v rámci hodin výtvarné výchovy své maskoty transfuzního oddělení, které si veřejnost může prohlédnout na výstavě v OC Galerie v Přerově i po dobu letních prázdnin. Na konci srpna se návrhy přesunou na transfuzní oddělení, kde se od září do prosince vybere hlasováním vítězný maskot.

Studenti Gymnázia Jakuba Škody v Přerově už společně darují krev třetím rokem. Na transfuzní oddělení Nemocnice AGEL v Přerově přichází vždy na podzim, v zimě a na jaře desítky studentů gymnázia. Motivuje je společenská odpovědnost a touha pomoci potřebným, protože se pravidelně v hodinách biologie dozvídají o důležitosti darování krve.

„Aktuálně visí v OC Galerii Přerov 19 návrhů maskota našich studentů pro transfuzní oddělení. Lidé, kteří obchodní centrum navštíví, si je mohou prohlédnout a zjistit informace o celé této akci. Na konci srpna se návrhy přesunou přímo na transfuzní oddělení, kde bude od září do prosince probíhat hlasování s mottem Daruješ! Hlasuješ! Poté vyhlásíme vítěze,“ říká Mgr. Petra Urbášková, učitelka biologie a tělesné výchovy z Gymnázia Jakuba Škody.

Vítězný maskot se v průběhu ledna natiskne na trička, která od února budou dostávat prvodárci, dárci, kteří prvodárce přivedou a ti, kteří během podzimu hlasovali pro maskota. Cílem projektu je získat co nejvíce dárců, kteří žijí na Přerovsku a pravidelně se mohou vracet darovat krev. „Rozhodla jsem se darovat krev, protože je to pro dobrou věc. Nemusela jsem nic řešit, protože darování probíhalo přes školu, a navíc jsem mohla chodit se svými spolužáky. Bonusem byl i den volna,“ říká Zuzana Škvárová, letošní absolventka gymnázia.

„Spolupráce našeho Hematologicko-transfuzního oddělení, města Přerov a zapojených středních škol funguje velice dobře. Oceňujeme zejména spolupráci s Gymnáziem Jakuba Škody a Obchodní akademií a Jazykovou školou Přerov. Projektem Nechávám si pouštět žilou! jsme navázali dlouhodobou spolupráci se studenty i jejich pedagogy a upozornili na důležitost darování krve i mladší generaci. Těší mě velký zájem z řad studentů a doufám, že jejich počty ještě porostou,“ zakončuje MUDr. Štefan Repovský, primář Hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: