Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Profesionální péče i po propuštění z porodnice. Porodní asistentky z Nemocnice AGEL Přerov navštěvují klientky i doma

15.7.2024

Přerov, 15. července 2024: Mít doma malé miminko je práce na plný úvazek. Na každou novopečenou maminku je toho občas příliš a potřebuje se poradit nejen ohledně zdravotního stavu. Proto Nemocnice AGEL Přerov nově poskytuje maminkám návštěvní službu porodní asistentkou. Porodní asistentka přijede k ženě domů, v pohodlí domova zkontroluje zdravotní stav matky a miminka. Pomůže a poradí s péčí, kojením, poskytne také psychickou podporu, když s ženou probere pocity a potřeby v období celého šestinedělí.

„Šestinedělí je výjimečné, krásné, ale zároveň i náročné období v životě každé ženy. Proto jsme rádi, když nás maminky kontaktují. Je nám ctí podpořit je nejen v porodnici, ale i v domácím prostředí,” prozradila staniční porodní asistentka Nemocnice AGEL Přerov Mgr. Vendula Válková. Přerovská nemocnice nabízí návštěvy zkušenou porodní asistentkou v pohodlí domova. Služba probíhá v období šesti týdnů po porodu (šestinedělí) a je určena pro všechny maminky, které tuto péči potřebují. Porodní asistentka pomůže řešit zdravotní otázky maminky i miminka, může ošetřit poporodní poranění (vytažení stehů, péče o jizvu, podpora hojení), zkontrolovat prsa a problémy s nimi spojenými nebo ukázat techniky kojení. Zhodnotí celkový zdravotní stav miminka, adaptaci, případně ošetří pupeční pahýl.

Porodní asistentky poradí i s jakýmikoliv otázkami, které na ně ženy budou mít. Proberou s nimi péči o miminko, ukážou jak na správnou manipulaci nebo pomůžou s koupáním. Popovídají si s maminkou o porodu, takže ženy dostanou možnost probrat své pocity s kvalifikovaným odborníkem.

Služba je určená maminkám, které rodily v porodnici Nemocnice AGEL Přerov. Při propuštění vystaví ošetřující lékař poukaz na dané ošetření (návštěvu porodní asistentkou). Služba je hrazena ze zdravotního pojištění – aktuálně pojišťovnou VZP (Všeobecná zdravotní pojišťovna), ale ošetření mohou využít také samoplátkyně za poplatek 650 korun + doprava (8 korun na kilometr). Do budoucna se plánuje zajištění této služby rozšířit v rámci zdravotního pojištění i pro klientky z jiných pojišťoven.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: