Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Laktační poradkyně z Nemocnice AGEL Přerov pomáhají maminkám s kojením i v domácím prostředí

2.8.2024

Přerov, 2. srpna 2024: Od 1. do 7. srpna 2024 probíhá Světový týden kojení, ke kterému se připojila i Nemocnice AGEL Přerov. Tato celosvětová kampaň zdůrazňuje význam kojení jako nejpřirozenějšího způsobu výživy novorozenců.

Mateřské mléko je jedinečné svou skladbou a poskytuje miminkům všechny potřebné živiny v optimálním poměru, což podporuje jejich zdravý růst a vývoj. V nemocnici AGEL Přerov pomáhají maminkám s kojením i porodní asistentky, které je nově navštěvují i doma. Porodní asistentka přijede k ženě domů, v pohodlí domova zkontroluje zdravotní stav matky a miminka. Pomůže a poradí s péčí, dodá psychickou podporu, ale především poskytne cenné rady z oblasti kojení.

„Šestinedělí je výjimečné, krásné, ale zároveň i náročné období v životě každé ženy. Proto jsme rádi, když nás maminky kontaktují. Je nám ctí podpořit je nejen v porodnici, ale i v domácím prostředí,” prozradila staniční porodní asistentka Nemocnice AGEL Přerov Mgr. Vendula Válková.

Služba je od prvního dne velmi oblíbená a maminky ji intenzivně využívají. Konzultace v pohodlí domova je vítaným zlepšením poporodní péče a usnadňuje dostupnost profesionálního poradenství.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: