Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Valentýnský odběr krve v Nemocnici AGEL Přerov: I vy můžete pomoci k záchraně života

5.2.2021

Chcete si letos netradičně připomenout svátek sv. Valentýna? Máte šanci. Nemocnice AGEL Přerov připravila na středu 10. února „Valentýnské darování krve“. V rámci této akce můžete přijít darovat krev na Hematologicko-transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Přerov a nejenže pomůžete zachránit život druhým, ale získáte i drobnou pozornost.

„Valentýnský odběr už má v Nemocnici AGEL Přerov svou tradici a cílí především na dvojice s myšlenkou, že společné darování dva lidi sblíží. Také letos jsou pro účastníky Valentýnského odběru krve připraveny drobné dárky v podobě sladkosti a pro „valentýnské páry“ i láhev vína,“ uvedla vrchní sestra Hematologicko-transfuzního oddělení Veronika Němečková. Zájemci o Valentýnský odběr se mají dostavit 10. února od 6 do 8 hodin. „Vzhledem ke koronavirové epidemii budou letos platit zvýšená bezpečnostní opatření. I u nás platí povinnost nošení roušek a u vchodu oddělení je pro dárce připravena dezinfekce na ruce,“ sdělila dále Veronika Němečková.

Dárce krve musí splnit podmínku, že v posledních 14 dnech nebyl v kontaktu s covid pozitivní osobou a není mu nařízena karanténa. „Pokud byl dárce pozitivně testován na covid, může se k odběru dostavit nejdříve měsíc od pozitivního PCR testování. Minimálně však 14 dní po skončení pracovní neschopnosti při lehkém průběhu, po těžkém průběhu až za 28 dní,“ vysvětlila vrchní sestra Hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov.

Primář Hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov MUDr. Štefan Repovský připomenul, že nezanedbatelnou pohnutkou k dárcovství by měl být zážitek, že člověk pomohl potřebným. „To, že dárce přispěl k záchraně jiného lidského života, je určitě pocit k nezaplacení a já to považuji za pravé a nefalšované hrdinství,“ dodal primář MUDr. Štefan Repovský. 

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let. Legislativa nabízí dárcům krve bonusy jako možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy či uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: