Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Přerov využívají dvě nové artroskopické věže

23.3.2021

Dvě nové artroskopické věže mají k dispozici lékaři Ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Přerov. Celková částka za pořízení nových přístrojů převýšila 4 miliony korun. Nové vybavení prošlo technologicky velkým posunem v oblasti zobrazení, krokem vpřed jsou také ve větší bezpečnosti pro pacienty.

„Jde o obnovu starých věží. Nové jsou lepší prakticky ve všech parametrech. Kvalita monitorů a zobrazení, možnost přesnější operativy, kvalitnější vodní pumpa i nástroje na zákroky uvnitř kloubu jsou dokonalejší. Jelikož je operativa z důvodů opatření souvisejících s epidemií covidu-19 výrazně omezena, příliš jsme nové vybavení zatím nevyužili,“ vysvětlil MUDr. Pavel Přikryl, PhD., primář Ortopedicko-traumatologického oddělení AGEL Středomoravská nemocniční a.s. Nemocnice AGEL Přerov.

Jak dále uvedl, při běžném „necovidovém“ provozu provádí lékaři v přerovské nemocnici kolem 500 artroskopií ročně, z toho zhruba 150 jsou artroskopie rekonstrukční. Využití věží je tedy velké. „Nejčastěji operujeme koleno, kdy ošetřujeme menisky, provádíme běžně plastiky předního zkříženého vazu, resekce či sutury menisků. Jedná se zhruba o 350 operací ročně. U ramen provádíme nejčastěji zákroky na rotátorové manžetě, stabilizaci luxabilních ramen a další. Tady se jedná asi o 100 operací za rok. Méně časté jsou artroskopické zákroky u lokte, hlezna, kyčle a zápěstí. Takových operací děláme asi 50 za rok,“ upřesnil primář.

Nové artroskopické věže prošly technologicky velkým posunem v zobrazení, krokem vpřed jsou také ve větší bezpečnosti pro pacienty. „Miniinvazivní operace navíc výrazně zkracuje pobyt v nemocnici a následné doléčení. Kapacita nemocnice je nyní určena pacientům s nemocí covid-19. Do budoucna ale bude díky této novince významně rozšířit kapacitu i spektrum prováděných artroskopických operací,“ dodal MUDr. Pavel Přikryl, PhD. 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: